Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0: Επιστροφή στις νίκες / ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0: Επιστροφή στις νίκες

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0: Επιστροφή στις νίκες και στον πόντο (εν αναμονή...) από την κορυφή!ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 0-0: Έλειψε το γκολ στους «Ζωσιμάδες»

Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης μετά την 4η φετινή της ήττα στην Τούμπα και μείωσε τη διαφορά της από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό εν αναμονή του ντέρμπι των «αιώνιων»

Το 2-0 σηματοδότησε την 14η επιτυχία της ομάδας του Αλμέιδα στην Νέα Φιλαδέλφεια σε ισάριθμα ματς, ενώ αποτέλεσε ...ένεση ηθικού κι ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη (01/03). 

Από την άλλη η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν μπόρεσε να επεκτείνει το αήττητο σερί της (μία νίκη και τρεις, σερί, ισοπαλίες) αφού το εξ ορισμού δύσκολο έργο της δυσκόλεψε περαιτέρω μετά το πέρας 4 λεπτών...
Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη στην σουίτα του παρά την αεροπορική ...λαχτάρα πριν μερικές ώρες οι γηπεδούχοι είδαν το έργο τους να απλοποιείται θεωρητικά, μόλις στο 4ο λεπτό, αφού οι φιλοξενούμενοι έμειναν 10 λόγω αποβολής (μ' απευθείας κόκκινη) του Γκαρντάβσκι ο οποίος πάτησε με τις τάπες τον αχίλλειο του Αραούχο.

Το ματς πήρε φωτιά, ακολούθως, με τους Τζαβέλλα - Μπαράλες να είναι τυχεροί που δεν ακολούθησαν τον Γερμανό,λ πρόωρα, στα ντουζ, αφού την επίδειξη ελληνορωμαϊκής και ...πολεμικών τεχνών, μεταξύ τους (εκτός φάσης) την ξεπέρασαν με μία κίτρινη.

Η ΑΕΚ, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, δεν έβρισκε χώρους στα ...οχυρωμένα μετόπισθεν των Αρκάδων εξαιρουμένου ενός τετ α τετ του Αραούχο (από εναέριο τακούνι του Γκατσίνοβιτς, που έβγαλε ο Παπαδόπουλος.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έστειλαν πρώτοι την μπάλα στα δίχτυα αλλά η κεφαλιά που έπιασε ο Μπαράλες από φάουλ του Τιλικά ήταν αφού είχε κινηθεί αντικανονικά πίσω από την άμυνα της «Ένωσης». 

Αντίθετα στο 32' η καρφωτή κεφαλιά του Αραούχο μετά από την πρώτη του Βίντα σε κόρνερ του Γκατσίνοβιτς άνοιξε το σκορ.

Το 1-0 ήταν σκορ ημιχρόνου αφού ένα φάουλ του Λιβάι κι ένα διαγώνιο σουτ του Χατζισαφί δεν βρήκαν στόχο.

Πριν την ανάπαυλα ο Λιβάι Γκαρσία αποχώρησε με πρόβλημα στον προσαγωγό, αλλά η ΑΕΚ συνέχισε το ...μονότερμα στην επανάληψη, αλλά κάτι ο Παπαδόπουλος κάτι η αναποτελεσματικότητα των γηπεδούχων έφτασε το 77ο για να «κλειδώσει» το τρίποντο με τον Γκατσίνοβιτς να νικά με μονοκόμματο σουτ τον Παπαδόπουλο στην κλειστή του γωνιά μετά από σουτ του Τσούμπερ που κόντραρε κι εξελίχθηκε σε ...ασίστ.

Νωρίτερα το γήπεδο (κι ειδικά αφού μπήκε ο Ελίασον...) είχε πάρει... κλίση λόγω και της κόπωσης των φιλοξενούμενων με τον παίκτη λιγότερο...

Α.Ε.Κ. (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης - Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί - Γιόνσον, Άμραμπατ (68’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (78’ Μάνταλος) – Αραούχο (78’ Γαλανόπουλος, Λιβάι Γκαρσία (λ.τρ. 45’ Τσούμπερ).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος - Καρμόνα, Πίτσου, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες - Μουνάφο, Αλάγκμπε (78’ Ιγκλέσιας) – Γκαρντάφσκι, Τιλίκα (78’ Τασουλής), Ζουγλής (78’ Μπαρτόλο) – Μπαράλες (46’ Κωστέας, 90' Ριέρα).

======= 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να αποκρούσει τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και πήρε τον βαθμό με το 0-0 απέναντι στον «Δικέφαλο του Βορρά» στους «Ζωσιμάδες», φέρνοντας την πέμπτη συνεχόμενη ισοπαλία του στο πρωτάθλημα της Super League.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε δίχως κάτι το ιδιαίτερο, με τις φάσεις να καταγράφονται με το... σταγονόμετρο. Μοναδική ουσιαστική καλή στιγμή ήταν η ευκαιρία του Τόμας στο 20', με τον Μπακαδήμα να τον πιέζει όσο χρειαζόταν ώστε να αστοχήσει από ιδιαιτέρως πλεονεκτική θέση. Ο ΠΑΟΚ πίεσε στο δεκάλεπτο 60'-70' χωρίς επιτυχία και στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα στροφές από το 80' κι έπειτα, με τον Τσιντώτα να σώζει την εστία του σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, ενώ χρειάστηκε και την τύχη στο δοκάρι του Μπίσεσβαρ στο 90'+1'. 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Tσιντώτας – Σόρια Πήλιος Εραμούσπε Μπακαδήμας – Καραχάλιος (33’ λ. τρ. Λιάσος) Τζίνο Λώλης (58’ Ροσέρο, 80’ λ. τρ. Φοφανά) – Ριένστρα Μορέιρα Μπάλαν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Zίβκοβιτς – Σάστρε Ίνγκασον Κουλιεράκης Ράφα Σοάρες – Αουγκούστο Φιλίπε Σοάρες (46’ Σβαμπ) Νάρεϊ (68’ Α. Ζίβκοβιτς) Τάισον (85’ Μπίσεσβαρ) Κωνσταντέλιας – Μπράντον Τόμας (85’ Τζίμας).