Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Οι "ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ" συνγχαίρουν...

 

Συγχαίρουμε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας για την ενεργό συμμετοχή του στην Πανελλαδική Απεργία και κινητοποίηση, που έγινε στην Αθήνα στις 17/1/2023 μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και με την συμμετοχή όλων των συλλογικών φορέων των εργαζομένων, με αφορμή τον τραγικό θάνατο της πολύτεκνης μητέρας εργαζόμενης σε καθεστώς αδήλωτης εργασίας.

 

Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας, εκτός από την αδικοχαμένη υπάλληλο, και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του απορριμματοφόρου εργάζονταν σε καθεστώς αδήλωτης εργασίας και για το λόγο αυτό επεβλήθη πρόστιμο 31.500€ στον Δήμο!

 

Η Δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμενη ότι το “αφήγημά” της καταρρέει και ότι τα γεγονότα την διαψεύδουν, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία έχει την πλειοψηφία, προσλαμβάνει εξειδικευμένο δικηγόρο για να ασκήσει προσφυγή!

 

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή έχει ήδη κληθεί σε απολογία και θα ελεγχθεί Πειθαρχικά (Δελτίο Τύπου ΠΟΠ-ΟΤΑ 17/1/2023).

 

Η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει το μονοπάτι της αλαζονείας και του αυταρχισμού από την λεωφόρο της συναίνεσης.

 

Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε στο μοναχικό της δρόμο!

 

Επαναλαμβάνουμε : Αν υπήρχε ίχνος ευθιξίας και ανάληψης ευθυνών, θα περίμενε κανείς παραιτήσεις!

 

 

 

Επαμεινώνδας Κατσούλας

 

Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης

ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 


epameinondas katsoulas