Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Μοιρασιά στη Λιβαδειά

 

Λεβαδειακός και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League και παρέμειναν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, στη 12η και 13η θέση αντίστοιχα.

O Λεβαδειακός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς βέβαια να έχει δημιουργήσει σημαντικές προϋποθέσεις για γκολ. Η Λαμία όμως όσο περνούσε η ώρα προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να πιέσει ψηλά. Οι “γηπεδούχοι” ήταν αυτοί που

απείλησαν πρώτοι, με το σουτ του Τορό να μπλοκάρετε από των κίπερ των “φιλοξενούμενων”.  Στο 35ο λεπτό οι Βιωτοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία για γκολ, με τον Βινίσιους να παίρνει την κεφαλιά και τον Σαράνοβ να διώχνει σε κόρνερ. Οι “γηπεδούχοι” απείλησαν, με τον Δούμτσιο να βρίσκεται σε θέση βολής και να αστοχεί. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, οι Φθιωτοί απάντησαν όμως το σουτ του Αμπάντα πέρασε άουτ.

Η Λαμία ήταν πιο ενεργητική στο δεύτερο μέρος, με τον Μπεχαράνο να εκτελεί κερδισμένο φάουλ από τα δεξιά και τον Κορνέζο να παίρνει την κεφαλιά που ήταν άστοχοι. Συνέχισε να πιέζει με τον Αμπαντά που γέμισε την περιοχή για τον Τσιλούλη που βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι χωρίς να βρίσκει στόχο. Ο Λεβαδειακός θέλησε να απαντήσει, με τον Λουα-Λούα να κάνει εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή και τον Σαράνοβ να αποκρούει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια καμία ομάδα δεν κατάφερε να βρει δίχτυα κι έτσι κόλλησαν στο… μηδέν. Έτσι, καμία από τις δύο δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη, στη μάχη παραμονής που δίνουν.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Τζημόπουλος, Παναγιώτου, Μεχία (56′ Νταμπό), Νίκας, Βρακάς, Μουτίνιο, Τορό (60′ Λουα-Λουα), Δούμτσιος (90′ Σακό)

Λαμία: Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Νούνιες (77′ Τζανδάρης), Βέργος (65′ Μανούσος), Σλίβκα, Μπεχαράνο, Τσιλούλης, Κορνέζος, Ρόμανιτς (84′ Ντε Βινσέντι), Βασιλαντωνόπουλος, Σελιμάι.