Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 0-3: Έκανε… βόλτα στην Αθήνα και έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα. !

 Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 0-3: Έκανε… βόλτα στην Αθήνα! (highlights) 

Ο ΠΑΟΚ έστησε… γιορτή μέσα στη Λεωφόρο επικρατώντας άνετα με 3-0 του Παναθηναϊκού και πλέον το πρωτάθλημα απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον, αφού η ΑΕΚ μείωσε στον έναν βαθμό την διαφορά της από τους «πράσινους».

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν τεράστια εμφάνιση, εκμεταλλεύτηκαν την κάκιστη εικόνα της άμυνας των γηπεδούχων και έφτασαν σε έναν θρίαμβο.

Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» εγκλωβισμένοι στα αγωνιστικά τους προβλήματα, δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την πίεση στην άμυνά τους και βλέπουν το έδαφος να… φεύγει από τα πόδια τους.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε σωστά στην πίεση των αντιπάλων του ψηλά και κατάφερε με τον κινητικό Παλάσιος να δημιουργήσει «ρήγματα» στην άμυνα των Θεσσαλονικέων χωρίς όμως να σκοράρει.

Κάτι όμως που έκανε ο ΠΑΟΚ. Εκμεταλλεύτηκε τα παιδαριώδη λάθη των αμυντικών του «τριφυλλιού», που δεν έκαναν σίγουρες μεταβιβάσεις με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να κλέβουν συνεχώς τη μπάλα και μάλιστα να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 24’ με το δοκάρι του Ολιβέιρα.

Όμως βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, όταν ο Χουάνκαρ έκανε λάθος διώξιμο για να κλέψει ο Κωνσταντέλιας και να κάνει το πλασέ.

Ο Μπρινιόλι έδιωξε, αλλά πάνω στον Πέρεθ, ο οποίος με τη φόρα που είχε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 44’.

Συνολικά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, πιο ουσιαστικός, έχασε ευκαιρίες απέναντι σε έναν αντίπαλο που τα περίμενε όλα από τον Παλάσιος και είχε σε κακή ημέρα τους Σένκεφελντ, Βέρμπιτς.

Ο ΠΑΟΚ με το ξεκίνημα του β’ μέρους έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, καθώς μέσα σε 15’’ οι Θεσσαλονικείς έκαναν το 0-2 με τον Ζίβκοβιτς… κρύβοντας τη μπάλα, ενώ στο 52’ ο Κωνσταντέλιας, πάλι μετά από λάθος γύρισμα της άμυνας έκανε το 0-3!

Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα ο Ολιβέιρα είχε και δεύτερο δοκάρι! Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ ήταν εμφατική, αφού παρά τις αναιμικές προσπάθειες των «πρασίνων» δεν άλλαξε απολύτως τίποτε παρά μόνο στο γεγονός ότι ο κάκιστος Σένκεφελντ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (57’ Πούχατς), Ρούμπεν (61’ Τσόκαϊ), Τσέριν, Μπερνάρ (61’ Σπόραρ), Παλάσιος, Βέρμπιτς (57’ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (83’ Σάντσες)
ΠΑΟΚ (Λουτσέκου): Κοτάρσκι, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (73’ Κάργας), Σάστρε, Ρ. Σοάρες-, Σβαμπ, Αουγκούστο (73’ Ντάντας) – Κωσταντέλιας (82’ Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (73’ Τάισον), Ζίβκοβιτς- Ολιβέιρα (82’ Τόμας)