Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Από πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού, σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Πυκνά χιόνια ακόμη και στα 600 μέτρα «βλέπει» ο Αρναούτογλου

 parnitha_xionia_art 

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και αντί για ημέρες που θυμίζουν άνοιξη θα δούμε μέσα στο επόμενο διάστημα χιόνια ακόμη και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου.

Από την Παρασκεύη ο καιρός θα χαλάσει σε όλη τη χώρα με μπόρες, βροχές σε αρκετές περιοχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ πυκνά χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στα δυτικά ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο 600-700 μέτρων. 

Αναλυτικότερα, το επόμενο 24ωρο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι πολύ δυνατοί -κατά διαστήματα και κατά τόπους- σφοδροί νοτιάδες που δεν αποκλείεται να ξεπερνούν και τα 7 με 8 μποφόρ. Αυτός ο νοτιάς θα κρατήσει πολύ μαλακό τον καιρό τις επόμενες ημέρες κυρίως στην ανατολική Ελλάδα, ενώ στη δυτική χώρα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση. Οι δυτικές περιοχές το επόμενο 8ημερο αναμένεται να δέχονται κατά διαστήματα αρκετές βροχές.

Η Πέμπτη θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και συννεφιές στα δυτικά και κατά τόπους στα βόρεια. Από το βράδυ της Πέμπτης προς το ξημέρωμα της Παρασκευής στα βορειοδυτικά ο καιρός αναμένεται να κρυώσει και να έχουμε χιονοπτώσεις.

Στην Αττική το πρωί αναμένονται τοπικές συννεφιές αλλά μέσα στην ημέρα θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια. Αργά το βράδυ θα αρχίσει να συννεφιάζει και θα ξεκινήσουν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά τμήματα του νομού. Αυτές μέσα στη νύχτα και προς το ξημέρωμα θα δυναμώσουν και θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές. Οι άνεμοι νότιοι στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 15 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας τοπικές συννεφιές, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών ασθενών βροχών. Προς το βράδυ οι βροχές θα γίνουν περισσότερες και θα εκδηλώνονται κυρίως στα δυτικά τμήματα της περιφέρειας, ενώ θα συννεφιάσει και στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική.  Οι άνεμοι πολύ ενισχυμένοι δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 με 19 βαθμούς Κελσίου.