Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Ολυμπιακός – Άρης 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης για τους πρωταθλητές

 Ολυμπιακός – Άρης 1-0: Πρώτο βήμα πρόκρισης για τους πρωταθλητές 

Ένας «φρέσκος» σε πρόσωπα Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Άρη στο Καραϊσκάκη, με γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες στο 30′ δίχως να πατήσει γκάζι και είναι το φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η... μισή δουλειά για τον Ολυμπιακό έγινε με «έπαθλο» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Επικράτησε 1-0 του Άρη, έχασε ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του και να πάει πιο άνετος στη ρεβάνς του «Κλ. Βικελίδης», αλλά και οι «κίτρινοι» είχαν δοκάρι στο 79' με τον Καμάτσο και ένα καλό σουτ του Ετέμπο στο 90+6' που πέρασε άουτ, δίπλα από την εστία του Τζολάκη. 

Ο Μίτσελ αποφάσισε τελικά να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής (15/1) έκανε εννιά αλλαγές, διατηρώντας στο αρχικό σχήμα μόνο τους Ντόι και Ιν Μπομ. Συγκεκριμένα, έβαλε τον Τζολάκη στα γκολπόστ, στην άμυνα τους Ανδρούτσο (δεξιά), Ντόι, Ρέτσο και Βρουσάι (αριστερά), τους Σαμασέκου, Κασάμι και Ιν Μπομ στα χαφ (ο Νοτιοκορεάτης έπαιζε πιο μπροστά) και επιθετική τριάδα τους Μασούρα, Γκάρι και Ελ Αραμπί. Από την πλευρά του ο Άλαν Πάρντιου προτίμησε ένα πιο επιθετικό σχήμα σε σχέση με το 4-3-3 που είχε επιλέξει στο ματς πρωταθλήματος. Πήγε με τον Κουέστα στα γκολπόστ και τους Οντουμπάτζο (δεξιά), Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μαζικού (αριστερά) στην άμυνα, τους Ετέμπο και Νταρίντα στα χαφ, ενώ οι Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε και Μαντσίνι πλαισίωναν τον Αμπουμπακάρ στην επίθεση. 

Η πραγματικότητα είναι ότι πήρε λίγο χρόνο στους Πειραιώτες να πατήσουν γερά τα πόδια τους στον αγωνιστικό χώρο. Για περίπου μισή ώρα ο Άρης κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα έχοντας σε κέφια ξανά τον Μαντσίνι και δευτερευόντως τον Ιτούρμπε, έχασε δύο ευκαιρίες με τους Αμπουμπακάρ (5’) και Ιτούρμπε (19’), ακυρώθηκε ένα γκολ με τον Πορτογάλο ρέφερι να σφυρίζει επιθετικό φάουλ προτού η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα (14’) και ο Ολυμπιακός στο πρώτο μισάωρο να έχει μόνο ένα μακρινό σουτ του Βρουσάι (22’). Τελικά, τη λύση για τους Πειραιώτες έδωσε ο Ανδρούτσος, ο οποίος με μία διαγώνια κίνησή του από τα δεξιά προς τα αριστερά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκάρι που από κοντά δεν μπορούσε να αστοχήσει και άνοιξε το σκορ (30’). Ο Άρης επηρεάστηκε από το γκολ που δέχτηκε, ήταν αρκετά φλύαρος με την μπάλα στα πόδια, ο Ολυμπιακός είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή του Τζολάκη, είχε τον έλεγχο του αγώνα και κάπως έτσι το ημίχρονο βρήκε προηγούμενους τους γηπεδούχους, δίχως να σημειωθεί έως το τέλος κάποια σοβαρή ευκαιρία μπροστά στα δύο «καρέ».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πάρντιου προχώρησε σε αλλαγές. Έριξε στη μάχη τον Καμάτσο για να τονώσει την επιθετική γραμμή του Άρη, έβαλε και τον Εμπακατά αντί του Οντουμπάτζο στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά έως και το 79’ δεν ανησύχησε τον Τζολάκη. Αντιθέτως, ο Ελ Αραμπί ήταν εκείνος που λίγο έλειψε στο 56’ να διπλασιάσει τα τέρματα του Ολυμπιακού, αλλά πλάσαρε πάνω στον Κουέστα. Ο Μίτσελ προχώρησε σε ανακάτεμα της τράπουλας με την είσοδο του Ρέαμπτσιουκ (64’) και αργότερα του Ροντινέι (69’), ο Βρουσάι από αριστερό μπακ πέρασε αρχικά δεξί μπακ και εν συνεχεία εξτρέμ, κάπου εκεί άρχισε ο Ολυμπιακός να χάνει τη συνοχή του και έδωσε τη δυνατότητα στον Άρη να γίνει απειλητικός. Μάλιστα, είχε δοκάρι στο 79’ με τον Καμάτσο σε ένα χρονικό σημείο που ο Βρουσάι είχε βγει προσωρινά εκτός τερέν και ο Ολυμπιακός έπαιζε με δέκα παίκτες. Στο 80’ ο Μπράμπετς υποχρέωσε με κοντινή κεφαλιά τον Τζολάκη να διώξει σε κόρνερ και έως τα τελευταία λεπτά το ματς απέκτησε έναν χαρακτήρα «θρίλερ». Τον τελευταίο λόγο όμως τον είχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, σε δύο κραυγαλέες ευκαιρίες για την ακρίβεια με τον Κρητικό χαφ στο 89’ και στο 90+1’ να αποκτήσει μεγαλύτερο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς του «Κλ. Βικελίδης». Στο... παρά ένα πάντως (90+6') ο Ετέμπο με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή, λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ παραμένοντας το 1-0. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ανδρούτσος (64’ Ρέαμπτσιουκ), Ντόι, Ρέτσος, Βρουσάι (80’ Μπουχαλάκης), Σαμασέκου, Κασάμι (64’ Χάμες), Ιν Μπομ, Μασούρας, Γκάρι Ροντρίγκες (69’ Ροντινέι), Ελ Αραμπί (69’ Μπακαμπού).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο (46’ Εμπακατά), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ετέμπο, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (46’ Καμάτσο), Μαντσίνι (69’ Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (65’ Πάλμα), Αμπουμπακάρ Καμαρά (35’ λ.τρ. Γκρέι)