Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Ουκρανία: Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών από τη συντριβή ελικοπτέρου – Τουλάχιστον 16 θύματα

 Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών από τη συντριβή ελικοπτέρου – Τουλάχιστον 17 θύματα 

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας και 2 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σήμερα, ενώ 22 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο μετά την συντριβή ελικοπτέρου το πρωί κοντά στο Κίεβο, στην πόλη Μπρόβαρι, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Έχουμε πληροφορίες για 16 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ukraine internal affairs minister, his first deputy and state secretary died in helicopter crash in Brovary town near Kyiv, reports the head of National police in Facebook. 16 people dead, two of them are children. Nine of them were abroad the helicopter. It crashed this morning 

Σύμφωνα με τον Ουκρανό δημοσιογράφο Κιρίλο Λουκερένκο, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Ντένις Ανατόλιοβιτς Μοναστίρσκι, έχασαν τις ζωές τους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, καθώς και ένας υφυπουργός. 

Ελικόπτερο έπεσε σε κτίριο στην πόλη Μπρoβάρι, κοντά στο Κίεβο, σήμερα, Τετάρτη (18/1) με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων να έχουν σπεύσει στο σημείο, δήλωσε ο Κίριλο Τιμοσένκο, σύμβουλος της προεδρίας της Ουκρανίας.  

 Ο Ολεξίι Κουλέμπα, περιφερειάρχης του Κιέβου, έγραψε στο Telegram ότι: «Στην πόλη Μπροβάρι, ένα ελικόπτερο έπεσε κοντά σε ένα νηπιαγωγείο και ένα κτίριο κατοικιών. Τη στιγμή της τραγωδίας, παιδιά και εργαζόμενοι του ιδρύματος βρίσκονταν στο νηπιαγωγείο. Σε αυτό το σημείο, όλοι απομακρύνθηκαν.Υπάρχουν θύματα. Στο σημείο της συντριβής υπάρχουν ασθενοφόρα, αστυνομικοί και πυροσβέστες».

Σύμφωνα με αξιωματούχους, εκτός των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, δέκα παιδιά έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Ασθενοφόρα, αστυνομικοί και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με τον Κουλέμπα.

Εκπρόσωπος της ουκρανικής αστυνομίας της περιφέρειας της ουκρανικής πρωτεύουσας, τον οποίο επικαλέστηκε το δημόσιο δίκτυο Suspilné, δήλωσε επίσης ότι "πυρκαγιά ξέσπασε" την ώρα του δυστυχήματος.