Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Βόλος - Παναιτωλικός 2-3: Σπουδαία ανατροπή και «κυανοκίτρινο» διπλό με… φόντο τα play off

 Βόλος - Παναιτωλικός 2-3: Σπουδαία ανατροπή και «κυανοκίτρινο» διπλό 

Ο Παναιτωλικός πέρασε «αέρας» από το Πανθεσσαλικό με σκορ 3-2 επί του Βόλου και μάλιστα με ανατροπή, παίρνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα στο κυνήγι της 6ης θέσης.

Oι δύο ομάδες αμφότερες έδειξαν επιθετική διάθεση από τα πρώτα λεπτά, με τον Παναιτωλικό να επιχειρεί την πρώτη τελική με τον Σενγκέλια. Οι “γηπεδούχοι” προχώρησαν σε μία γρήγορη αλλαγή, με τον Γκάχι να περνά στη θέση του Μεταξά. Ο Βόλος απάντησε αμέσως

με τον Τσιρίνος να τροφοδοτεί τον Ντέλετις και τον Στεργιάκη να μην μπορεί να μπλοκάρει τη μπάλα, τον Τσιρίνος να παίρνει το ριμπάουντ και να τη στέλνει στα δίχτυα. Η ομάδα της Μαγνησίας, συνέχισε να είναι απειλητική και με τον ιδιαίτερα κινητικό Ντέλετις συνέχισε να πιέζει την άμυνα του Παναιτωλικού. Οι Αγρινιώτες όμως, βρήκαν την ισοφάριση, 21′ μετά. Ο Μόρσεϊ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα για τον Σενγκέλια που σούταρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν.

Στο δεύτερο μέρος οι ομάδες μπήκαν πιο νωχελικά, χωρίς να δημιουργούν σημαντικές προϋποθέσεις για γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 61ο λεπτό και μετά από γέμισμα προς τον Οζέγκοβιτς, ο Στεργιάκης βγήκε και βρήκε τον με το γόνατο στην πλάτη, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Μπαριέντος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, με τον Έλληνα κίπερ να πέφτει σωστά και να διορθώνει το λάθος που παραλίγο να τον κάνει μοιραίο για την ομάδα του. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να εκτελέσει το πέναλτι. Ο Ντέλετις στο 68ο λεπτό, μάρκαρε άτσαλα τον Χατζηθεοδωρίδη, με τον Ντέλετιτς να το αναλαμβάνει, νικώντας τον Κλέιμαν και βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού, γράφοντας το 2-1. Οι Αγρινιώτες χρειάστηκαν μόλις πέντε λεπτά για να διευρύνουν κι άλλο το υπέρ τους σκορ. Ο Σενγκέλια εκτέλεσε το φάουν από τα δεξιά και ο Μαλής με προβολή έκανε το 3-1 για την ομάδα του. Ο Παναιτωλικός συνέχισε περισσότερο κινητικός και συνέχισε να απειλεί, με τον Μόρσει να σουτάρει και τον Κλέιμαν να μην μπορεί να συγκρατήσει τη μπάλα και να διώχνει σε κόρνερ. Ο Κούτσιας στη συνέχεια, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λιάβα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ καθώς ήταν εκτεθειμένος. Στη συνέχεια ο Βόλος απείλησε και με τον Μεσκίντα κατάφερε να μειώσει πριν την εκπνοή του παιχνιδιού, γράφοντας το τελικό 3-:2.

 .

 

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Άλχο Εσκοβάλ Πίρινεν Λούνα (82’ Σι) – Μεταξάς (13’ Γκάτζι) Μπαριέντος – Πιρές (74’ Μεσκίδα) Τσιρίνος (82’ Καρτάλης) Ντέλετιτς (74’ Κούτσιας) – Οζέγκοβιτς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στεργιάκης – Λιάβας Λάρσον (46’ λ. τρ. Χατζηθεοδωρίδης) Μαλής Χουχούμης – Μάρτενσον Ντίας Κολοβός (79’ Ντουάρτε) – Σενγκέλια (86’ Ξενιτίδης) Μόρσεϊ (90’ Τσιγγάρας) Ζοάο Πέδρο (85’ Μπουζούκης).