Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Προημιτελικοί με “φόντο” το… Βραζιλία-Αργεντινή

  

Μετά το διήμερο διάλειμμα το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ ξεκινά και πάλι, με τη φάση των “8” να έχει βγάλει δυνατά ζευγάρια, που προμηνύουν ακόμη πιο συγκλονιστικές μάχες στα ημιτελικά.

Τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 είναι προ των πυλών. Η Ολλανδία με την Αργεντινή και η Βραζιλία με την Κροατία, ρίχνονται σήμερα (09/12) στη μάχη, με στόχο μία θέση στην τετράδα, με το Βραζιλία εναντίον Αργεντινής να μοιάζει πλέον ένα αρκετά πιθανό αντάμωμα.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, Η Βραζιλία του Τίτε, που ήταν εντυπωσιακή στη φάση των “16” όταν και πέτυχε τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο με αντίπαλο τη Νότια Κορέα, αντιμετωπίζει την Κροατία, η οποία πέρασε στη διαδικασία των πέναλτι την Ιαπωνία, με ήρωα τον Λιβάκοβιτς. Η “σελεσάο” δεν υπολογίζει στους Άλεξ Σάντρο, και Άλεξ Τέγιες, όπως και στον μεγάλο άτυχο Γκάμπριελ Ζεσούς, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο γόνατο και θα απουσιάσει για σχεδόν τρεις μήνες. Οι δευτεραθλητές κόσμου το 2018 από την πλευρά τους, θα παρουσιαστούν πλήρεις και πάντα έτοιμοι για τη ζημιά.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, θα έχουμε αναβίωση του ημιτελικού του 2014 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όταν η Αργεντινή είχε προκριθεί στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Ολλανδία, σε μία ομολογουμένως μεγάλη και παραδοσιακή μάχη στα Μουντιάλ. Οι “οράνιε” πέρασαν, πιο εύκολα και απ’ ότι οι ίδιοι θα περίμεναν το εμπόδιο των ΗΠΑ με 3:1, ενώ η Αργεντινή, αν και καρδιοχτύπησε στη τελευταία φάση με τους Αυστραλούς, πήρε δικαιότατα το εισιτήριο για τους “8”. Στα αγωνιστικά, ο Λουίς Φαν Χάαλ δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, με τον Λιονέλ Σκαλόνι να μην έχει διαθέσιμο τον Αλεχάντρο Γκόμες, ενώ και ο Ντε Πολ δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα στη τελευταία προπόνηση και είναι αμφίβολος για το μεγάλο παιχνίδι.//

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών:

Παρασκευή 09/12
17:00 Βραζιλία-Κροατία
21:00 Ολλανδία-Αργεντινή

Σάββατο 10/12
17:00 Πορτογαλία-Μαρόκο
21:00 Αγγλία-Γαλλία