Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Καιρός: Σαββατοκύριακο με καταιγίδες, χαλάζι και νοτιάδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν - Υψηλές για την εποχή οι θερμοκρασίες

 kairos1

 Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κυρίως από το δεύτερο μισό του Σαββάτου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίου επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ:

Από το απόγευμα του Σαββάτου ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την κεντρική Στερεά και από τη νύχτα στην ανατολική Πελοπόννησο (κυρίως στα νότια τμήματά της). Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας θα είναι ιδιαίτερα έντονα. 

Την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) στις προαναφερθείσες περιοχές μέχρι νωρίς το απόγευμα

β) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού
Αιγαίου από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες
γ) στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα 

δ) στις Κυκλάδες και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές
ώρες

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι 7 με 8 και την Κυριακή κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ.

Kairos-savvato


Αναλυτικά ο καιρός το Σάββατο σύμφωνα με την ΕΜΥ

Αρχικά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την κεντρική Στερεά και από τη νύχτα στην ανατολική Πελοπόννησο.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 15 έως 18 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 έως 21 βαθμούς, τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Kairos-savvato1

  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα  θα είναι κατά τόπους ισχυρά. από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο και από τη νύχτα στα δυτικά και νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα 5 με 7 και από το βράδυ νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.