Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Ch. League: Η Λίβερπουλ «έσπασε» το αήττητο της Νάπολι, ανατροπές επί ανατροπών στον Δ' Όμιλο!

 Λίβερπουλ – Νάπολι 2-0 και Ρέιντζερς – Άγιαξ 1-3 για το Champions League

Η Λίβερπουλ πέτυχε… νίκη χωρίς αντίκρυσμα επί της Νάπολι στο “Άνφιλντ” (2-1), με τους “παρτενοπέι” να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο του Champions League και τους “ρεντς” να παίρνουν το δεύτερο “εισιτήριο” για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Χωρίς νίκη ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων η Ρέιντζερς,. Χάνοντας εντός έδρας από τον Άγιαξ με 3-1. Στα play off του Europa league συνεχίσει ο “Αίαντας”.

Η Λίβερπουλ -στο 400ο παιχνίδι του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της- έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της καταπληκτικής εφέτος Νάπολι επικρατώντας με 2-0 μέσα στο Άνφιλντ”, χάρις στα γκολ των Σαλάχ και Νούνιες.

Το αποτέλεσμα αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό για να στερήσει στην εκπληκτική ομάδα του Σπαλέτι την πρωτιά στον 1ο όμιλο (έπρεπε να ηττηθεί με τέσσερα γκολ διαφορά).

Η Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα (ξεκίνησε βασικός) προκρίθηκε ως δεύτερη, με την ίδια βαθμολογική συγκομιδή, ενώ το… εισιτήριο για τα play off του Europa league πήρε ο Άγιαξ, κερδίζοντας εκτός έδρας την Ρέιντζερς με 3-1. Η ομάδα της Σκωτίας ολοκλήρωσε την φετινή της παρουσία στους ομίλους του Champions League χωρίς νίκη. 

Τελική βαθμολογία στον πρώτο όμιλο

Νάπολι 15

Λίβερπουλ 15

Άγιαξ 6

Ρέιντζερς 0. 

 

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε το… απόλυτο στον 3ο όμιλο του Champions League επικρατώντας της Ίντερ στην “Αλιάνζ Αρένα” (2-0). Οι “νερατζούρι” -όπως ήταν γνωστό- την ακολουθούν στη φάση των “16”. Στο τελευταίο της φετινό ματς στη διοργάνωση, η Μπαρτσελόνα πέρασε με 4-2 από την έδρα της Βικτόρια Πλζεν, πριν… περάσει στα play off του Europa League.

Η Μπάγερν Μονάχου με μία απόλυτα “επαγγελματική” νίκη επί της Ίντερ με 2-0, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 3ο όμιλο του Champions League με το εντυπωσιακό “6/6”. Παβάρ (32′) και Τσούπο-Μοτίνγκ (72′), διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, με τους “ροσονέρι” να έχουν… καπαρώσει από πριν την δεύτερη θέση στον όμιλο.

Η Μπαρτσελόνα νίκησε την Πλζεν με 4-2 στην Τσεχία σε ένα πολύ ελεύθερο παιχνίδι γεμάτο από φάσεις, έκλεισε νικηφόρα την φετινή της πορεία στο Champions League και πλέον ετοιμάζεται για την ευρωπαϊκή συνέχεια στα play off του Europa League.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να “κλειδώσει” τη νίκη της στην έδρα της Βικρότια Πλζεν από το πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 6′ ο Αλόνσο άνοιξε το σκορ, ενώ ο Φεράν Τόρες έκανε το 0-2 στο 44′. Ο Τσόρι, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μείωσε σε 2-1 στο 51′, ο Φεράν Τόρες έκανε το 3-1 τρία λεπτά μετά, για να έρθει στο 63′ και πάλι ο Τσόρι και να πετύχει το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Το τελικό 4-2 υπέρ των Καταλανών διαμορφώθηκε στο 75′ από τον Πάμπλο Τορέ.

Τελική βαθμολογία στον 3ο όμιλο

Μπάγερν 18

Ίντερ 10

Μπαρτσελόνα 7

Πλζεν 0.

Δυο “διπλά” που έφεραν πρόκριση στους “16” του Champions League. Η Τότεναμ πέρασε με 2-1 από την έδρα της Μαρσέιγ και πήρε την πρωτιά στον 4ο όμιλο. Το νικητήριο γκολ ήρθε στην τελευταία φάση του ματς και άφησε εκτός Ευρώπης τους “Φωκαείς”! Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πέρασε από την έδρα της Σπόρτινγκ (2-1) και τερμάτισε δεύτερη στο γκρουπ. Το φινάλε του ματς στην Μασσαλία όμως έδωσε ευρωπαϊκό “εισιτήριο” στην ομάδα της Λισαβόνας.

Το απίστευτο “θρίλερ” του 4ου ομίλου του Champions League, στην 6η και τελευταία αγωνιστική, είχε για θριαμβεύτριες την Τότεναμ και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, οι οποίες νίκησαν με 2-1 τη Μαρσέιγ στο “Velodrome” και με το ίδιο σκορ την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο “Alvalade”, παίρνοντας στο… φίνις τα δύο “εισιτήρια” για τους “16” της διοργάνωσης. 

Την ίδια ώρα τα “λιοντάρια” έμειναν στην 3η θέση (περνώντας στα play off του Europa League) και η Μαρσέιγ δέχθηκε απίστευτη ψυχρολουσία, μένοντας εκτός Ευρώπης, έπειτα από το γκολ του Χόιμπιεργκ στην τελευταία φάση του αγώνα.

Στην πρώτη της συμμετοχή σε όμιλο Champions league, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση. Στη Λισαβόνα, το γκολ του Αρτούρ Γκόμες προς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όχι μόνο έβαλε σε θέση οδηγού την Σπόρτινγκ, αλλά προσωρινά της έδινε και την 1η θέση. 

Οι περσινοί νικητές του Europa League ωστόσο, δεν το παράτησαν το ματς και με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο έφεραν τα πάνω-κάτω μέσα σε 12 λεπτά χάρις στα γκολ των Καμάντα και Κόλο Μοανί, παίρνοντας εκείνοι το “εισιτήριο” για τους “16” και… αφήνοντας μάλιστα τους Πορτογάλους εκτός Ευρωπης.

Η Σπόρτινγκ, ωστόσο, στάθηκε… τυχερή στο φινάλε με την τροπή που πήρε ο αγώνας στη Μασσαλία. Η Μαρσέιγ έβαλε δύσκολα στην Τότεναμ με το γκολ του Εμπεμπά, ωστόσο, οι “σπερς” -αν και “έχασαν” τον Σον με τραυματισμό στο κεφάλι- βρήκαν τον τρόπο να αποδράσουν με τα γκολ του Λενγκλέ και του Χόιμπιεργκ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων! Το γκολ του Δανού “έσωσε” την Σπόρτινγκ και της χάρισε τουλάχιστον την 3η θέση, βγάζοντας οριστικά νοκ-άουτ απ’ τα Κύπελλα Ευρώπης τους σοκαρισμένους Μασσαλούς. 


Η τελική βαθμολογία στον 4 όμιλο

Τότεναμ 11

Άιντραχτ 10

Σπόρτινγκ 7

Μαρσέιγ 6