Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Μάλτα-Ελλάδα 2-2: Την έσωσε ο Φούντας

Μάλτα-Ελλάδα 2-2: Την έσωσε ο Φούντας

Στο 2-2 με τη Μάλτα έμεινε η Ελλάδα σε φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Euro της Γερμανίας. Ο Γκουστάβο Πογιέτ παρέταξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με διάταξη 4-3-3 έχοντας στην επίθεση τους Χατζηγιοβάννη, Πέλκα και Ιωαννίδη.

Η Ελλάδα ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η Μάλτα ήταν εκείνη που βρήκε χώρους και τρόπους για να επισκεφθεί την

περιοχή του Πασχαλάκη και να απειλήσει την εστία του Έλληνα γκολκίπερ. Το έκανε το 10' με τον Ντεγκαμπιρέλε και το έκανε και στο 14' με τον Τεουμά. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να βρει χώρους για να απειλήσει τη Μάλτα, η οποία έδειχνε να είναι πολύ πιο επικίνδυνη από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Παρόλα αυτά στο 39' η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τον συνήθη ύποπτο τον Μπακασέτα.

 Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε με τη Μάλτα να βγαίνει από την περιοχή της και να παίζει πιο ανοιχτά και στο 54' να ισοφαρίζει με τον Ντεγκαμπριέλε. Στο 67' μάλιστα η Μάλτα έκανε την ανατροπή με το πέναλτι που δόθηκε σε χέρι του Μπουχαλάκη και εκτέλεσε εύστοχα ο Τεουμά.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Μάλτα κλείστηκε στην περιοχή της και έπαιξε με το χρόνο, αφού είχε το υπέρ της σκορ. Μπορεί να ήταν φιλική η αναμέτρηση, αλλά ήθελε τη νίκη και έπαιξε γι' αυτό τον σκοπό. Η Ελλάδα, ωστόσο δεν παράτησε το ματς και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 86' με τον Φούντα, ενώ είχε ευκαιρία στο 90' πάλι με τον Φούντα για να κάνει το 2-3. Σωστά διαμαρτυρήθηκαν οι διεθνείς μας για πέναλτι στο 79' για μία φάση ίδια με αυτή του Μπουχαλάκη. Κάπως έτσι το φιλικό ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να μένει στο 2-2 με τη Μάλτα.

ΜΑΛΤΑ : Μπονέλο – Σ. Μποργκ, Πέπε, Τζοζ. Μποργκ (46' Κορμπαλάν) – Τζ. Μπονγκ (80' Μιχαλίεφ), Γκιλομιέρ, Τεουμά, Καμενζούλι – Ντίμεχ (80' Κρίστενσεν) – Π. Μπονγκ, Ντεγκαμπριέλε (80' Σαταριάνο)

ΕΛΛΑΔΑ : Πασχαλάκης - Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (46' Κουλιεράκης), Γιαννούλης (80' Κυριακόπουλος)- Μπακασέτας (46' Μπουχαλάκης), Σιώπης (80' Αλεξανδρόπουλος, Μάνταλος - Χατζηγιοβάννης, Πέλκας (68' Φούντας), Ιωαννίδης (68' Δουβίκας).