Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Τυνησία-Αυστραλία 0-1: Άλμα… πρόκρισης με Ντιούκ για τα “καγκουρό!

 https://www.fosonline.gr/media/news/2022/11/26/218636/main/australia.jpg 

Το έκανε στην Γερμανία το 2006, θέλει να το ξανακάνει στο Κατάρ! Η Αυστραλία πήρε την μεγάλη νίκη με 1-0 απέναντι στην Τυνησία και έμεινε ζωντανή στο «κόλπο» της πρόκρισης από τον τέταρτο όμιλο.

Το «χρυσό» γκολ για τα «καγκουρό» πέτυχε ο Μίτσελ Ντιούκ με πανέμορφη κεφαλιά στο 23' και το πανηγύρισε μαζί με τον μικρό του γιό σε μια από τις πιο όμορφες στιγμές του φετινού Μουντιάλ. 

Η Τυνησία δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να μπει ξανά στο παιχνίδι, έκανε τελικές ωστόσο γνώρισε την ήττα και έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου, κάτι που σημαίνει πως δύσκολα θα αποφύγει τον αποκλεισμό.

Αντίθετα, η Αυστραλία ανέβηκε στην δεύτερη θέση και θα παίξει για την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Δανία (30/11, 17:00).

Τυνησία (Καντρί): Νταμέν - Μπρον (73' Κεχρίντα), Μεριά, Ταλμπί - Ντρέγκερ (46' Σάσι), Σκίρι, Λαϊντουνί (67' Καζρί), Αμπντί - Σλιτι, Μσακνί, Γιεμπαλί (73΄Κενισί)

Αυστραλία (Άρνολντ): Ράιαν - Μπέχιτς, Ρόουλς, Σουταρ, Καρασιτς (75' Ντέγκεν) - Μόι, ΜακΓκρι (64' Χρούστιτς), Ιρβιν - Γκουντγουιν (85' Μαμπίλ), Λεκι (85' Μπάκους), Ντιουκ (64' ΜακΛάρεν)

 Στο άλλο ματς του γκρουπ, στις 18:00 η Γαλλία αντιμετωπίζει τη Δανία και θέλει τη νίκη για να κάνει το 2Χ2 και να τελειώνει με την υπόθεση πρόκριση. Από την άλλη, οι Σκανδιναβοί μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα κόντρα στην Τυνησία θα τα δώσουν όλα για βαθμό ή βαθμούς απέναντι στους “τρικολόρ”, για να μην… μπλέξουν.

Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου:

1. Γαλλία          1 (4-1) 3

2. Αυστραλία   2 (2-4) 3

3. Δανία          1 (0-0) 1

4. Τυνησία      2 (0-1) 1   


Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Για τον 3ο όμιλο, στις 15:00 έχουμε το ΠολωνίαΣαουδική Αραβία, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (έχασε πέναλτι στην πρεμιέρα) και την παρέα του να προέρχονται από το 0-0 με το Μεξικό, ενώ οι Άραβες από τον απόλυτο θρίαμβο επί της Αργεντινής του Λιονέλ Μέσι. Ήταν ένα… πυροτέχνημα ή μπορούν να το επαναλάβουν; Οι απαντήσεις στο γήπεδο, σε έναν από τους πιο ανατρεπτικούς ομίλους μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η Αργεντινή βρίσκεται με την πλάτη στον… τοίχο μετά την ήττα της από τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα και χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη στον αγώνα με το Μεξικό για να μείνει “ζωντανή” στο κυνήγι της πρόκρισης. Στις 21:00 στο “Lusail Iconic Stadium“, ο Λιονέλ Μέσι καλείται να πάρει την “αλμπισελέστε” από το χέρι και να “γυρίσει” την κατάσταση. Οι Αζτέκοι του συγκλονιστικού Οτσόα και του Πινέδα θέλουν να εξαντλήσουν τις δικές τους πιθανότητες για ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στους “16” και θα… πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σαουδική Αραβία         1    2-1  3

Μεξικό                         1    0-0  1

Πολωνία                      1    0-0  1

Αργεντινή                    1   1-2   0