Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Μπαλτάκος: «Ούτε Μητρώο θα έπρεπε να υπάρχει, ούτε ειδική αθλητική αναγνώριση, ούτε άδεια από την Περιφέρεια»

 Μπαλτάκος: «Απολίθωμα της δεκαετίας του '50 το Μητρώο αθλητικών σωματείων»  

Με δριμεία επίθεση κατά του Υφυπουργείου Αθλητισμού, άνοιξε τις εργασίες της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ ο Τάκης Μπαλτάκος. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επανέλαβε τη θέση του, ότι η προϋπόθεση εγγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ, είναι περιττή γραφειοκρατία, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν θα έπρεπε να απαιτείται ούτε η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, ούτε η άδεια από την Περιφέρεια, αλλά η ΕΠΟ και οι Ενώσεις να είναι αποκλειστικά αρμόδιες για το ποιες ομάδες συμμετέχουν στα πρωταθλήματα.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ επειδή υπάρχουν απολιθώματα της δεκαετίας του 1950 -και αναφέρομαι φυσικά στην ειδική αθλητική αναγνώριση σωματείων. Αλλιώς δεν θα ήμασταν εδώ, δεν θα υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί αυτή η Συνέλευση. Για να αγωνιστεί ένα αθλητικό σωματείο είχαμε τέσσερα στάδια. Ούτε ειδική αθλητική αναγνώριση θα έπρεπε να υπάρχει, ούτε η Περιφέρεια να δίνει άδεια και να παρεμβαίνει η Αστυνομία ώστε να μην τους αφήνει να παίξουν ποδόσφαιρο. Για όλα αυτά χρειάζονται 4 στάδια έγκρισης», τόνισε αρχικά στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Μπαλτάκος και συνέχισε:

«Παρά τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού να μειώσει τη γραφειοκρατία, προστίθεται ένα πέμπτο στάδιο αδειοδότησης. Να μπουν τα σωματεία σε ένα Μητρώο. Μα η ΕΠΟ έχει Μητρώο και οι Ενώσεις έχουν επίσης Μητρώο. Για ποιον λόγο πρέπει να υπάρχει πέμπτο γραφειοκρατικό στάδιο; Να έρχεται ο υπουργός να λέει: “εσύ παίζεις και εσύ όχι”. Ούτε ειδική αθλητική αναγνώριση χρειάζεται, ούτε η Περιφέρεια χρειαζόταν να δίνει άδεια. Τότε γιατί υπάρχει η ομοσπονδία; Και πού είναι το αυτοδιοίκητο; Μου είναι αδύνατο να δεχθώ ότι το κράτος θα επιβάλλει ποδοσφαιρικής φύσεως κυρώσεις σε σωματείο, επειδή δεν μπήκε στο μητρώο. Και όχι απλά δεν παίζεις, αλλά δεν ψηφίζεις! Αυτά δεν υπάρχουν πουθενά. Τότε για ποιον λόγο υπάρχει η Ομοσπονδία και το αυτοδιοίκητο; Η Συνέλευση αυτή δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Το Μητρώο δεν θα έπρεπε να υπάρχει».