Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Σε κατάσταση ετοιμότητας η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έντονα φαινόμενα, αναμένονται σε Αργολίδα και Κορινθία.

  

Σε κατάσταση ετοιμότητας, έχει τεθεί ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εν όψει της σοβαρής επιδείνωσης του καιρού, με εξαιρετικά έντονα φαινόμενα, που αναμένονται τις επόμενες ώρες έως και την Παρασκευή 26 Αυγούστου, σύμφωνα με το ‘Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κύρια χαρακτηριστικά της. θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Σε επικοινωνία που είχε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, γνωστοποίησε ότι ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα, αναμένονται τις επόμενες, σε Αργολίδα και Κορινθία.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, γνωστοποιώντας το εν λόγω ΕΔΕΚ, έχει θέσει παράλληλα και τον μηχανισμό της στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, σε ετοιμότητα, καλεί δε τους πολίτες, να λάβουν μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις οδηγίες που ενδεχομένως εκδοθούν από τις αρμόδιες αρχές.