Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για τον πνιγμό της 6χρονης στο Καλαμάκι

Κόρινθος: Έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για τον πνιγμό της 6χρονης στο Καλαμάκι 

Μπροστά σε μια περίεργη υπόθεση με τραγική κατάληξη τον πνιγμό στην θάλασσα ενός παιδιού μόλις 6 ετών, της μικρής Αμέλια είναι οι αρχές στην Κορινθία και συγκεκριμένα στο Καλαμάκι. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν ακόμα να καταλάβουν πως το μικρό αγγελούδι έχασε την ζωή του με τον πατέρα του να είναι παρών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το παιδί είχε πάει στην παραλία Καλαμάκι της Κορινθίας με τον 42χρονο πατέρα του ο οποίος σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει πει στις αρχές του φόρεσε ένα σωσίβιο

για να κολυμπήσει. Όπως υποστήριξε, ήταν σε μια βάρκα 15 μέτρα από την ακτή ενώ το παιδί, με το σωσίβιο κολυμπούσε και το κρατούσε. 

Ο πατέρας του παιδιού υποστήριξε ότι δεν προσπάθησε να το σώσει όταν εκείνο γλίστρισε από το σωσίβιο γιατί ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα με το αναπνευστικό του και έτσι βγήκε στην παραλία για να ζητήσει βοήθεια. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίσης φέρεται να είπε πως πήγε από το σπίτι για να πάρει το κινητό και να ειδοποιήσει την αστυνομία! Στην συνέχεια επέστρεψε και είδε έναν ψαροντουφεκά ο οποίος προσπαθούσε να επαναφέρει το κοριτσάκι ενώ το είχε ήδη βγάλει στην ακτή.

Σε δηλώσεις που έκανε φτάνοντας στα δικαστήρια είπε: «Δεν βούτηξα γιατί έχω άσθμα». Η μητέρα του παιδιού είναι σε κατάσταση σοκ και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Ο πατέρας, συνελήφθη με την κατηγορία της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει μαρτυρίες που αναφέρουν ότι το παιδί φορούσε ρούχα και παπούτσια.

 

Έμεναν στην περιοχή από τον Μάρτιο

«Ήταν ένα χαμογελαστό κοριτσάκι. Είναι πολύ άδικο» συγκινεί, μιλώντας στο newsit.gr η μητέρα ενός κοριτσιού, που ήταν συμμαθήτρια με την άτυχη Αμέλια στο νηπιαγωγείο, η οποία ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι το νήμα της ζωής του μικρού κοριτσιού κόπηκε τόσο απότομα.  

«Το κοριτσάκι με την οικογένειά του είχαν έρθει τον Μάρτιο να μείνουν στην περιοχή των Ισθμίων, το έγραψαν στο σχολείο και πήγαινε μαζί με την κόρη μου στο νηπιαγωγείο. Το είχα δει στο σχολείο και μου είχε πει η κόρη μου ότι είχε έρθει ένα καινούργιο κοριτσάκι στο σχολείο. Ήταν ένα πολύ συμπαθητικό κοριτσάκι, το “αγκάλιασαν” όλα τα παιδάκια όταν πήγε στο σχολείο των Ισθμίων. Σε λίγες μέρες θα πήγαιναν μαζί με την κόρη μου στην Α’ δημοτικού. Είναι πολύ άδικο. Η κόρη μου θυμάμαι ότι μου είχε πει ότι η Αμέλια ζωγράφιζε πάρα πολύ ωραία».  

Το κοριτσάκι εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/08/202) και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ψαροντουφεκά ο οποίος του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, δυστυχώς  χωρίς αποτέλεσμα. Η εξάχρονη μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στο γενικό νοσοκομείο Κορίνθου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.   

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως οι λιμενικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε το τραγικό θάνατο το εξάχρονο αγγελούδι και ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.   

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα