Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

«Τουρισμός για όλους»: Ποιους αφορά, πότε ανοίγει πώς θα κάνετε αίτηση

 Δερβένι | City photo, Skyline, Photo 

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Το ψηφιακό Free pass των 150 ευρώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Ιούλιο του 2022 μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Πιο αναλυτικά, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος « Κοινωνικός Τουρισμός 2022», σειρά αναμενόταν να πάρουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Ολους», μέσω της πλατφόρμας tourism4all.gov.gr.

Ωστόσο, τελικά η υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι η πλατφόρμα tourism4all.gov.gr θα ανοίξει εντός δύο εβδομάδων «το πολύ».

Τουρισμός για όλους: Εισοδηματικά κριτήρια

Το πρόγραμμα αφορά 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώνονται ως εξής:

* Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ

* Οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ

* Εγγαμοι με 1 παιδί: έως 29.500 ευρώ

*Εγγαμοι με 2 παιδιά: έως 31.000 ευρώ

Κλήρωση

Η επιταγή θα δοθεί σε 200.000 πολίτες που θα κληρωθούν από τις αιτήσεις που θα υποβληθούν. Εφόσον είναι περισσότεροι οι συμμετέχοντες, τότε θα υπάρξει κλήρωση για το ποιοι θα πάρουν το voucher των 150 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή για λίγες ημέρες.

Οι αλλαγές

Φέτος λέγεται ότι προστίθεται μία ακόμα κατηγορία και αυτή είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Προς το παρόν, δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις, όμως, είναι πολύ πιθανό πως το voucher θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί -εκτός από ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά- και για την εστίαση, δηλαδή και για φαγητό και ποτό.

Σε κάθε περίπτωση, η αίτηση θα γίνεται με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργήσει το Εθνικό Δίκτυο Τεχνολογίας και Ερευνας (ΕΔΥΤΕ). Σε αυτή θα δηλώνονται οι ωφελούμενοι, ενώ η πίστωση των ποσών θα γίνεται με έκδοση της ψηφιακής κάρτας, όπως ακριβώς γινόταν με τα Freedom pass.