Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Σταύρος Ξαρχάκος: Μεγάλη συναυλία στο Περιστέρι για τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη - Παρών ο Κώστας Καραμανλής

 Σταύρος Ξαρχάκος: Μεγάλη συναυλία στο Περιστέρι για τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη  Γιατί δεν μίλησε ο Κώστας Καραμανλής 

Τιμητική εκδήλωση - συναυλία για τον Σταύρο Ξαρχάκο, διοργάνωσε στο Άλσος Περιστερίου, ο ομώνυμος δήμος.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης στην πρόσκλησή του, υπογράμμιζε: «Τιμούμε τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη και μαέστρο, Επίτιμο Δημότη της πόλης μας, Σταύρο Ξαρχάκο. Τον ευχαριστούμε». Ο Σταύρος Ξαρχάκος ευχαρίστησε για την εκδήλωση την οποία την δέχθηκε με συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε προβολή βίντεο με τη ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου, ομιλίες από τον δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, τους δημοσιογράφους Γιώργο Τσάμπα και Γιώργο Λιάνη, τον γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα καθώς και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Τελικά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που διατηρεί προσωπική φιλία με τον μουσικοσυνθέτη, ενώ επί ημερών του ο Σταύρος Ξαρχάκος συμπεριλήφθηκε σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και έγινε ευρωβουλευτής δεν θέλησε να μιλήσει.

Αφού μίλησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, στο βήμα ανέβηκε ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης που μετά από σύντομο χαιρετισμό θέλει να προσφωνήσει τον πρώην πρωθυπουργό. Με νεύμα ο Κώστας Καραμανλής απέκλεισε το να μιλήσει και ανέβηκε στη σκηνή μόνο για να δώσει την τιμητική πλακέτα στον Σταύρο Ξαρχάκο.

Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό, ο Κώστας Καραμανλής έκρινε πως η μορφή που είχε λαβει η αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του συνθέτη εκδήλωση αλλά και το προχωρημένο της ωρας, δεν επετρεπαν συνέχιση των ομιλιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρώην πρωθυπουργός θεώρησε πως οι ομιλίες είχαν ήδη τραβήξει αρκετά και ο ίδιος αποφάσισε να μην μιλήσει ώστε να προχωρήσει η συναυλία που ήταν και αυτή που περίμενε ο κόσμος. Ο ίδιος, η σύζυγος και τα παιδιά της παρέμειναν στην εκδήλωση και απόλαυσαν στο άλσος Περιστερίου τη συναυλία που ακολούθησε.