Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Βραδιά μνήμης και συγκίνησης για Γρηγόρη Μπιθικώτση στην Αρχαία Ολυμπία.

  

Μία υπέροχη μουσική παράσταση αφιερωμένη από την αρχή μέχρι το τέλος στον μοναδικό Γρηγόρη Μπιθικώτση, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την γέννησή του μεγάλου τραγουδιστή της Ρωμιοσύνης, είχαν την τύχη να απολαύσουν όλοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο θέατρο Ολύμπια του Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία.

Μια βραδιά που κύλησε με ανάμεικτα συναισθήματα, συγκίνησης, νοσταλγίας  αλλά και χαράς, αφού στο τέλος πολλοί ήταν οι θεατές που σηκώθηκαν και χόρεψαν με τα τραγούδια του «Σερ» του ελληνικού πενταγράμμου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον ερμηνευτή που άφησε έντονο το αποτύπωμά του στο ελληνικό τραγούδι.

Τα δύο παιδιά του Γρηγόρη Μπιθικώτση, ο καλλιτέχνης Γρηγόρης και η λογοτέχνης Άννα, επιμελήθηκαν από κοινού ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα, διάρκειας τριών ωρών περίπου, χαρίζοντας στο κοινό υπέροχες στιγμές. Ο Γρηγόρης (ο νεότερος) τραγούδησε τις μεγάλες επιτυχίες του «Σερ Μπιθι», πλαισιωμένος από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μπιθικώτση» υπό την διεύθυνση του μαέστρου και πιανίστα Νίκου Στρατηγού, μαζί με την  σπουδαία ερμηνεύτρια  Σταυρούλα Εσαμπαλίδη και τον εξαίρετο Σωτήρη Δογάνη, τον οποίο  αγκάλιασε με την εμπιστοσύνη του ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Την βραδιά άνοιξε εκ μέρους του Τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας η, κ. Γιούλη Τράπαλη που καλωσόρισε τους θεατές σε αυτήν την γιορτή μνήμης τονίζοντας ότι το 1922 ήταν μια χρονιά που αποτελεί ορόσημο για την ελληνική ιστορία με δύο εκ διαμέτρου αντίθετα γεγονότα , της χαράς και της λύπης. Η καταστροφή της Σμύρνης με τον ξεριζωμό χιλιάδων  Ελλήνων και η γέννηση ενός μουσικού θαύματος , του μεγάλου Γρηγόρη Μπιθικώτση που με την δωρική φωνή του έγραψε την δική του ιστορία στο ελληνικό τραγούδι.