Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι θέσεις των πολιτικών αρχηγών για την κοινωνική πολιτική τα κύρια θέματα του νέου τεύχους του περιοδικού της Βουλής

 

Στον νέο νόμο για τα ΑΕΙ αλλά και στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την κοινωνική πολιτική εστιάζει το νέο 47ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του… περιστυλίου!», που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του ελληνικού κοινοβουλίου.

Στο θεματολόγιο του νέου τεύχους ξεχωρίζουν, στην ενότητα του Κοινοβουλευτικού  Έργου, ρεπορτάζ:

-          Για τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

-          Για τη διάθεση των πόρων του Νέου Αναπτυξιακού Προγράμματος.

-          Για την ψηφιοποίηση των Πολεοδομιών και των Εταιρειών Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

-          Για την ενημέρωση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για θέματα διαχείρισης των φυσικών καταστροφών.

Στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας κυριαρχεί ρεπορτάζ για την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου και την 1η Σύνοδο του Κοινοβουλευτικού Φόρουμ Γυναικών.

Στην ενότητα του Πολιτισμού, τέλος, οι αναγνώστες μπορούν να ενημερωθούν για τα ακόλουθα θέματα:

-          Τις εργασίες τα ΚΣΤ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων.

-          Την Α’ Συνάντηση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο με θέμα «Σύνταγμα και εξωτερική πολιτική».

-          Το Β’ μέρος της παρουσίασης των εισηγήσεων  του τόμου Πρακτικών του Συνεδρίου  «Λογιοσύνη και Συγκρότηση της Ιστορίας της Νεοελληνικής Γραμματείας: 18ος-19ος αι.».

-          Την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στον Αμερικανό εθνομουσικολόγο Christopher C. King.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης