Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Αιώνιο ντέρμπι στο Φάληρο, Τελικός για την Ένωση στο ΟΑΚΑ με ΠΑΣ, ΠΑΟΚ - Άρης Κρίσιμο ντέρμπι στην Τούμπα.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Αιώνιο ντέρμπι στο Φάληρο 

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21:00, Novasports, newsit.gr) τον Παναθηναϊκό στο “Γ. Καραϊσκάκης” για τα πλέι οφ της Superleague.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό ντέρμπι “αιωνίων” στο Φάληρο, με τον Ολυμπιακό να έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό να θέλει βαθμό ή βαθμούς για να κάνει αποφασιστικό βήμα για την έξοδο του στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι βαθμολογικά αδιάφορος, ωστόσο θέλει πολύ τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, η οποία θα είναι η πρώτη του τη φετινή σεζόν, έπειτα από τρία παιχνίδια.

Τα φετινά παιχνίδια Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

03.10.2021: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0
16.01.2022: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0
17.04.2022: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0
(42’ σουτ Αϊτόρ)

Στα αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί χωρίς τον Βέλεθ και τον Γκατσίνοβιτς στο Φάληρο, την ώρα που οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού επιστρέφουν στη δράση, μετά την απουσία τους στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη.

Την αναμέτρηση ορίστηκε να διευθύνει ο Ισραηλινός Ραϊνσράιμπερ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μπίτον, Μετζάμπερ και 4ο τον κ. Ζαμπαλά. Στο VAR θα είναι Άντλερ από το Ισραήλ.

 Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη (18:30) στην Τούμπα. Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι πολύ κρίσιμο, ειδικά για τον Άρη, ο οποίος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Νίκη θέλει, βέβαια, κι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι το απόλυτο φαβορί για τη δεύτερη θέση, αλλά ακόμα δεν την έχει κατακτήσει μαθηματικά, αφού ο Παναθηναϊκός τον πλησίασε στους πέντε βαθμούς.

Φέτος, ο Άρης τα έχει πάει εξαιρετικά κόντρα στον ΠΑΟΚ, μετρώντας δύο νίκες και μία ισοπαλία στα τρία παιχνίδια με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Οι φετινοί τους αγώνες

28.11.2021: ΠΑΟΚ – Άρης 0-1 (41’ σουτ Μαντσίνι)

20.02.2022: Άρης – ΠΑΟΚ 0-0

17.04.2022: Άρης – ΠΑΟΚ 1-0 (17’ σουτ Ντουκουρέ. Στο 70’ 2η κίτρινη Μιχάι του ΠΑΟΚ)

Την αναμέτρηση στην Τούμπα ορίστηκε να διευθύνει ο Γερμανός Μπριχ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Λουπ, Κέμπτερ και 4ο τον κ. Κουτσιαύτης. Στο VAR θα είναι ο επίσης Γερμανός Γκέραχ.

Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε (19:30, Cosmote Sport 1, newsit.gr) τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ για την όγδοη αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague, με τη νίκη να είναι μονόδρομος για την Ένωση, εάν θέλει να μείνει ζωντανή στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για την ΑΕΚ, η οποία τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται εκτός τετράδας και το Σαββάτο ακολουθεί ο “τελικός” με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Στην έδρα της η ΑΕΚ έχει τη χειρότερη συγκομιδή από κάθε άλλη ομάδα στα πλέι-οφ, με ένα βαθμό σε τρία παιχνίδια. Είναι η μοναδική χωρίς νίκη εντός έδρας και η μοναδική με δύο ήττες.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΣ Γιάννινα προέρχεται από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, ωστόσο κατέβηκε στην Αθήνα με αρκετές και σημαντικές απουσίες.

Τα φετινά τους παιχνίδια

27.11.2021: ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 1-2
(5’ πέναλτι Εραμούσπε – 9’ σουτ Άμραμπατ, 90’ σουτ Σάκχοφ)
20.02.2022: ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
(69’ κεφαλιά Μάνταλος, 88’ σουτ Ανσαριφάρντ)
18.04.2022: ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-3
(52’ σουτ Περέα, 90’ κεφαλιά Περέα – 4’ σουτ Κριχόβιακ, 45’ σουτ Ρότα, 69’ σουτ Αραούχο)

Τον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ ορίστηκε να διευθύνει ο Διαμαντόπουλος, με βοηθούς τους Ψαρρή, Μεϊντάνας και 4ο τον Φωτιά. Στο VAR θα είναι ο Σέρβος Γιοβάνοβιτς.