Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Μητσοτάκης στη Πολιτική Επιτροπή: Αναδείξτε το έργο της κυβέρνησης για να πετύχουμε και πάλι αυτοδυναμία

 


Στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας με τη νέα της σύνθεση, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το 14ο Τακτικό Συνέδριο, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάλεσμα για κομματική εγρήγορση και ανάδειξη του κυβερνητικού έργου ενόψει των εκλογών, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής που αναδείχθηκε από το συνέδριο του έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

Πρότεινε τον Παύλο Μαρινάκη για την θέση του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και έθεσε ως βασικούς στόχους για το επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές την έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Είπε ακόμα ότι με την κύρωση αύριο της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ από την Βουλή θα έχουν όλοι την δυνατότητα να τοποθετηθούν για το πως αντιλαμβάνονται τις συμμαχίες της χώρας.

Τόνισε ότι η θέση της Ελλάδας ενισχύθηκε τα τελευταία τρία χρόνια και αυτό το μήνυμα είπε ότι θα μεταφέρει στην επίσημη επίσκεψη του στην Ουάσινγκτον.

Κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να θυμίζουν το κυβερνητικό έργο γιατί όπως είπε «το εύρος του κυβερνητικού μας έργου γιατί είναι τόσο πλούσιο που μπορεί πτυχές του να ξεχαστούν» και ζήτησε σεμνότητα από όλους. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: 

«Απέναντι μας θα έχουμε μια αντιπολίτευση που θα οξύνει τους τόνους θα παίξει το τελευταίο της χαρτί διαστρεβλώνοντας τα πάντα και πολώνοντας το κλίμα».

Κάνοντας αναφορά στην φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη που είπε σε μια γυναίκα: «“ΣΥΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε” σχολίασε: «Πράγματι κ. Τσίπρα έκλαιγαν το 2015 οι συνταξιούχοι έξω από τα ΑΤΜ και ευχαριστούμε τον κ. Τσίπρα που σε κάθε ευκαιρία μας θυμίζει ότι ήταν η χειρότερη κυβέρνηση».

Ζήτησε κομματική εγρήγορση κλείνοντας την ομιλία του λέγοντας ότι στόχος είναι η αυτοδυναμία.