Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Βόλος - ΟΦΗ 5-0: Καταιγιστικοί οι Θεσσαλοί ολοκλήρωσαν με πεντάρα το πρωτάθλημα

https://www.sport24.gr/img/3835/9630411/733000/we1200/1200/volos.jpg

Ο Βόλος και ο ΟΦΗ ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα, με τους Θεσσαλούς να έχουν ένα πλατύ χαμόγελο. Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου επικράτησε 5-0 των Κρητικών για την 7η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten.

Στη βαθμολογία η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έμεινε στους 44 πόντους, βρίσκεται στην κορυφή, αλλά απειλείται από τον Ιωνικό, ο οποίος παίζει την Κυριακή (15/5) το τελευταίο του παιχνίδι. Με 40 πόντους έκλεισαν το πρωτάθλημα οι Θεσσαλοί, ενώ για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία πέτυχαν πέντε γκολ. 

Ο Βόλος πέτυχε τρία γκολ στο α' μέρος με τον Φαν Βερτ (12', 29') και τον Φερνάντες(36'), ενώ ο Ροσέρο στο δεύτερο μέρος βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα (81').

Ο Βόλος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του α' μέρους και από νωρίς μπόρεσε να προηγηθεί. Στο 12ο λεπτό συγκεκριμένα, ο Φαν Βερν προσπέρασε τον Πασαλίδη, έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Κρητικοί στα επόμενα λεπτά δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, με τους Θεσσαλούς να είναι ιδιαίτερη επικίνδυνη στη γρήγορη μετάβαση. Στο 29ο λεπτό έκαναν και το 2-0 εκμεταλλευόμενοι ένα λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Ουές γύρισε προς τα πίσω, εκεί ο Βούρος προσπάθησε να στείλει με το κεφάλι την μπάλα στον Μανδά, αλλά ο Φαν Βερτ έβαλε το πόδι του και σκόραρε. 

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι και σύντομα έφτασαν και σε τρίτο τέρμα και μάλιστα εντυπωσιακό. Ο Πάολο Φερνάντες στο 36ο λεπτό εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Μανδά και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του α' μέρους.

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στο β' μέρος πιέζοντας τον Βόλο. Στο 48' ο Τσιλιανίδης βρέθηκε απέναντι στον Παπαδόπουλο, όμως δεν τον νίκησε. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες από τα αριστερά, ο Ροσέρο πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 55' οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι με τον Φελίπε.

Ωστόσο, στο 65ο λεπτό οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ο Φερνάντες εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά γεμίζοντας στην περιοχή, ο Ροσέρο πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Μανδά για το 4-0.

Οι Θεσσαλοί δεν έμειναν στα τέσσερα γκολ και πέτυχαν και πέμπτο. Ο Φαν Βερτ νίκησε σε μονομαχία τον Βούρο. Εκείνος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ροσέρο για δεύτερη φορά με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Κρητικοί προσπάθησαν με Νέιρα και Φελίπε να μειώσουν με το γκολ της τιμής, όμως το 5-0 έμεινε έως το φινάλε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον αγώνα διεύθυνε η Ελένη Αντωνίου και έγινε η πρώτη διαιτητής που σφυρίζει αγώνα της Superleague 1.

 ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Τριανταφύλλου, Γκιουλέν, Φεράρι, Άλχο, Μπαριέντος (56’ Ριένστρα), Μεταξάς, Τσοκάνης (76’ Λογαράς), Ροσέρο, Φερνάντες, Φαν Βέερτ.
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Μανδάς, Ουές, Διαμαντής (46’ Τσιλιανίδης), Βούρος (λ. τ. 36’ Γιαννούλης), Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν (61’ Στάικος), Μπουζούκης, Τοράλ (61’ Νέιρα), Ντουρμισάι (46’ Λουίς Φελίπε).