Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Πώς κύλησε η 1η γενική πρόβα του Μεγάλου Τελικού | Άρτια εμφάνιση για την Ελλάδα!

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2022/05/Amanda_rehearsal7.jpg 

EBU / CORINNE CUMMING

Εντυπωσιακή η πρώτη γενική πρόβα του Μεγάλου Τελικού της Eurovision 2022, χωρίς τα σοβαρά προβλήματα που ταλαιπώρησαν την αντίστοιχη γενική πρόβα του 2ου ημιτελικού. Όπως φαίνεται, το βράδυ του Σαββάτου 14 Μαΐου θα απολαύσουμε μια υπέροχη Eurovision, με 25 δυνατές συμμετοχές και εντυπωσιακά interval acts. Ας δούμε παρακάτω τα σημαντικότερα από όσα διαδραματίστηκαν:

Η πρόβα ξεκίνησε με καθυστέρηση 15 λεπτών. Ο Alessandro Cattelan μας ενημέρωσε ότι η Laura Pausini δεν θα είναι μαζί μας στο μεγαλύτερο μέρος της μεσημεριανής πρόβας καθώς αισθάνθηκε εξάντληση και ξεκουράζεται. Και ο έτερος συμπαρουσιαστής όμως, ο Mika, έφτασε με καθυστέρηση επικαλούμενος οικονομία δυνάμεων.

Η ροή έτρεξε σε γενικές γραμμές χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Δυσκολία διακρίναμε στην αλλαγή των props από τραγούδι σε τραγούδι, όμως οι διοργανωτές είχαν προβλέψει για την κάλυψη του τηλεοπτικού χρόνου με πλάνα από το κοινό και μίνι συνεντεύξεις από το green room. Συνολικά αυτή η 1η γενική πρόβα κράτησε περίπου 4 ώρες – ναι μεν με κάποιες καθυστερήσεις αλλά με λιγότερο από τον μισό προβλεπόμενο χρόνο για τα (εικονικά) αποτελέσματα, τα οποία ανακοινώθηκαν συνοπτικά, για τον έλεγχο της διαδικασίας

To μοναδικό σημαντικό πρόβλημα συνέβη στην αρχή της εμφάνισης της Σουηδίας. Η Cornelia Jacobs αναγκάστηκε να σταματήσει και να ξαναρχίσει μετά από περίπου 1 λεπτό, πιθανότατα λόγω προβλήματος στον ήχο.

Η σειρά εμφάνισης έχει κάποιες ιδιαιτερότητες φέτος, καθώς έχουμε 1-2 επαναλήψεις τραγουδιών σε παρόμοιο στυλ κατά τη ροή. Παρ’ όλα αυτά είναι μια ροή που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον, ενώ προς το τέλος γίνεται ιδιαίτερα συναρπαστική. Τα φαβορί έχουν προσεχτεί και λάμπουν το καθένα από τη σειρά του.

Στην 1η πρόβα, με κάποια επιφύλαξη γιατί πολλοί προτίμησαν να μην τραγουδήσουν τα δύσκολα μέρη των τραγουδιών τους, θα λέγαμε ότι ξεχώρισαν τα 4 φαβορί: Ουκρανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία. Καλύτερη εντύπωση από τους 4 έδωσε τώρα το μεσημέρι η Ισπανία. Ευνοημένη πολύ η Μολδαβία, ξεχωρίζει από τη θέση που εμφανίζεται. Πολύ αβανταδόρική και η θέση της Πολωνίας και Σερβίας. Οπωσδήποτε πρέπει να σημειώσουμε την ακόμα πιο βελτιωμένη εμφάνιση της Ιταλίας, που πλέον δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του φαβορί που είχε την περίοδο πριν την έναρξη των προβών. Ουσιαστικά όλες οι χώρες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Για την Ελλάδα να σημειώσουμε ότι η Αμάντα έδωσε μια εξαιρετική πρόβα, αψεγάδιαστη από όλες τις απόψεις. Η 17η θέση, προς το τέλος της βραδιάς, είναι μια πολύ καλή θέση. H Αμάντα θα εμφανιστεί αμέσως μετά από διαφημιστικό διάλειμμα κάτι που έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Τα interval acts ήταν αρκετά αλλά σύντομα και κράτησαν το ενδιαφέρον αμείωτο. Από τις πιο ωραίες ενάρξεις βραδιάς η εμφάνιση των Rockin’ 1000 από την Piazza Castello με το ‘Give peace a chance’ των Beatles. Κορυφαία στιγμή θα είναι η εμφάνιση των Måneskin, τους οποίους όμως τώρα το μεσημέρι δεν είδαμε. Θα ερμηνεύσουν τουλάχιστον 3 τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και το περσινό τους νικητήριο ‘Zitti e buoni’. Στη μεσημεριανή πρόβα όμως εμφανίστηκε η πρώτη νικήτρια της Ιταλίας Gigliola Cinquetti, η οποία ερμήνευσε με απίστευτα νεανική φωνή και συγκλονιστικό τρόπο το νικητήριό της του 1964 ‘Non ho l’età’.


Σειρά έχει το βράδυ η Jury Rehearsal του Μεγάλου Τελικού στις 22:00 ώρα Ελλάδας, με τις επιτροπές να ψηφίζουν και να καθορίζουν το 50% του τελικού αποτελέσματος. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το live blog μας για να ενημερώνεστε σε πραγματικό χρόνο για το πώς τα πήγαν οι αποστολές σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική βραδιά της Eurovision 2022. Stay tuned!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!

Μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com καθώς θα σας περιγράψουμε ζωντανά όλη τη βραδιά.