Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-1: Η πιο «γλυκιά» ισοπαλία σε μία ερυθρόλευκη γιορτή! η φιέστα των «ερυθρόλευκων» για το 47ο πρωτάθλημα σε live streaming

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Η «καυτή» ατμόσφαιρα πριν από τη σέντρα! (vids) 


 

 Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΠΑΟΚ στο ματς - φιέστα για το 47ο πρωτάθλημα. Με πολλά νέα πρόσωπα οι «ερυθρόλευκοι» και πρωταγωνιστή μεταξύ άλλων και τον κόσμο που γέμισε το Καραϊσκάκη για να απολαύσει τη γιορτή. Ένας Ολυμπιακός που ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα καλύτερος του αντιπάλου του απέναντι σε μία ομάδα που προσπάθησε κυρίως με τις αντεπιθέσεις να εκμεταλλευτεί κάποια αμυντικά προβλήματα που παρουσίασαν οι πρωταθλητές. Στα τελευταία λεπτά πάντως, οι Πειραιώτες ήταν εκείνοι που κυνήγησαν με μανία το νικητήριο τέρμα. 

Τόσο ο Πέδρο Μαρτίνς, όσο και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, είδαν το παιχνίδι ως μία καλή ευκαιρία για να δοκιμάσουν κάποια πράγματα, αλλά και να δώσουν ανάσες σε ορισμένους από τους βασικούς. Ειδικά ο Πορτογάλος τεχνικός προχώρησε σε επιλογές που κανένας δεν φανταζόταν. Ενδεκάδα λοιπόν με τον Τζολάκη στα γκολπόστ και τους Ανδρούτσο, Μπαγκαλιάνη, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Τους Κανέ και Κούντε στα χαφ, τον Καρβάλιο μπροστά τους και τους Γκάρι – Φαντιγκά στα «φτερά». Στημ κορυφή βρέθηκε ο Τικίνιο. Από την πλευρά του ο Λουτσέσκου έδωσε την ευκαιρία στον πιτσιρικά Τσαούση να παίξει αριστερά και έκανε κάποιους πειραματισμούς ενόψει και του τελικού Κυπέλλου. Με 4-3-3 πήγε ο Ρουμάνος τεχνικός, έχοντας τον Πασχαλάκη στα δοκάρια, τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κρέσπο και Τσαούση στην τετράδα της άμυνας, τους Κούρτιτς, Σβαμπ και Σοάρες τριάδα στα χαφ και τους Μίτριτσα, Ζίβκοβιτς και Τσόλακ μπροστά.

 Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό μόλις στο 2ο λεπτό με την κεφαλιά – γκολ του Σοάρες έπειτα από τη σέντρα – μοιρογνωμόνιο του Ζίβκοβιτς. Ο Σοάρες πρόλαβε τον Τζολάκη στην έξοδο και έγραψε το 0-1. Ήταν ένα γκολ που προήλθε από μία ταχύτατη αντεπίθεση από πλευράς φιλοξενούμενων. Ήταν ολοφάνερη η προσέγγιση από πλευράς Λουτσέσκου. Χτύπημα στους κενούς χώρους που θα διαμορφωθούν στην κόντρα από το αναμενόμενο ανέβασμα των γραμμών από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν μια χαρά πήγε με το συγκεκριμένο σκεπτικό, αφού ειδικά μετά το 0-1 οι Πειραιώτες πίεσαν ακόμα πιο ψηλά και πίσω τα κενά ήταν αναπόφευκτα. Ο Πιερ Κούντε πήρε αρκετές πρωτοβουλίες και με τις διαγώνιες μπαλιές του προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για απειλές προς την εστία του Πασχαλάκη. Κυρίως «σημάδεψε» την πλευρά του Τσαούση με τους Ανδρούτσο και Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά στο 25’ στη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού, ο Γκάρι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από εξαιρετική θέση. Ο ΠΑΟΚ νωρίτερα επιχείρησε με τον Ζίβκοβιτς να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ (18’). Τελικά, ο Ολυμπιακός ενώ προσπαθούσε με οργανωμένες επιθέσεις να βρει διαδρόμους προς την ασπρόμαυρη άμυνα, κατάφερε να ισοφαρίσει χάρη σε μία αντεπίθεση και ενός βολέ του Τζολάκη! Ο νεαρός πορτιέρε βρήκε τον Ανδρούτσο που τον έχασε από τα μάτια του ο Τσαούσης, έκανε το γύρισμα στον Καρβάλιο και… 1-1 στο 41’. Ένας Καρβάλιο που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ουσιαστικά άφαντος, καθώς δημιουργικά ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να πάρει πράγματα μόνο από Ανδρούτσο, Γκάρι και Κούντε. Ο ΠΑΟΚ άγγιξε πάλι σε αντεπίθεση το 1-2, αλλά η κεφαλιά του Σβαμπ έφυγε άουτ στο 45’ και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο β' μέρος το παιχνίδι είχε έντονο ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και θα μπορούσε τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ να βρουν δίχτυα. Ωστόσο, πότε ο Τζολάκης και πότε ο Πασχαλάκης στάθηκαν στο ύψος τους και διατήρησαν το σκορ στο 1-1. Μία σημαντική ευκαιρία έχασε ο Μίτριτσα στο 65', ενώ με την είσοδο των Εμβιλά, Λόπες, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί η πλάστιγγα έγειρε για τα καλά στους πρωταθλητές. Ο Λόπες ήταν εκείνος που είχε δύο καλά σουτ στις καθυστερήσεις για να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό, αλλά ο Πασχαλάκης τού το αρνήθηκε. Όπως και να 'χει, από κάποιο σημείο και μετά οι Πειραιώτες έδειχναν να απολαμβάνουν το ματς και να μην δίνουν και ιδιαίτερη σημασία στο τακτικό κομμάτι, έχοντας παρασυρθεί και από τον ενθουσιασμό της εξέδρας 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Τζολάκης – Ανδρούτσος, Μπαγκαλιάνης (46’ Μανωλάς), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ – Κανέ, Κούντε (71’ Εμβιλά) – Φαντιγκά (58’ Λόπες), Καρβάλιο, Ροντρίγκες (84’ Βαλμπουενά) – Τικίνιο (71’ Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ : Πασχαλάκης – Σάστρε (87’ Τέιλορ), Ίνγκασον, Κρέσπο, Τσαούσης - Κούρτιτς, Σβαμπ, Σοάρες (71’ Ελ Καντουρί) – Μίτριτσα (76’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (71’ Άκπομ).

Τρεις αγώνες ολοκληρώθηκαν για την προτελευταία αγωνιστική των Playoffs της Super League και πλέον η «μάχη» της Ευρώπης έχει ξεκαθαρίσει.

Η βαθμολογία των playoffs

1

Ολυμπιακός

35

59-23

80

2

ΠΑΟΚ

35

56-33

61

3

Παναθηναϊκός

35

52-24

61

4

Άρης

35

36-28

59

5

ΑΕΚ

35

54-39

56

6

ΠΑΣ Γιάννινα

35

34-39

46