Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Μητσοτάκης: Μακάρι να κάνουν συνέδριο κάθε χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ για να θυμόμαστε από τι γλυτώσαμε

 Μητσοτάκης: Μακάρι να κάνουν συνέδριο κάθε χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ για να θυμόμαστε από τι γλυτώσαμε 

Με καυστικό τρόπο σχολίασε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντασης για τις εσωκομματικές διαδικασίες σχετικά με τη διαδικασία εκλογής προέδρου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είχαν να κάνουν συνέδριο έξι χρόνια. Μακάρι να κάνουν συνέδριο κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλυτώσαμε. Ένα αφόρητο μείγμα τοξικότητας,

χυδαιολογίας, λαϊκισμού και εντάσεων. Αυτή η εικόνα δεν αρμόζει σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Η προσυνεδριακή συζήτηση στη Νίκαια έχει θέμα την κοινωνική πολιτική και την ισότητα. 

«Την 1η Μαΐου, όπως έχω δεσμευθεί, θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός, γιατί το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να διανέμεται δίκαια όχι μόνον στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζομένους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του και συμπλήρωσε ότι η δεύτερη εντός του τρέχοντος έτους αύξηση του κατώτατου μισθού θα συνεκτιμά αφενός την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και τον πληθωρισμό, που όπως είπε ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, δε, πως η πλέον αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων, καλών θέσεων απασχόλησης, υπενθυμίζοντας πως εν μέσω ενός πολύ δύσκολου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος η κυβέρνηση της ΝΔ κατόρθωσε να μειώσει την ανεργία στο 12,8% από το 17,2%, που την παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019. «Δεν θα είμαι ικανοποιημένος έως ότου αυτό το ποσοστό πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ακόμη ένα προεκλογικό δίλημμα: «Εάν επιτύχαμε τόσα πολλά εν μέσω πανδημίας, εισβολής στον Έβρο και οξείας οικονομικής κρίσης φανταστείτε τι θα πετύχουμε σε μία 8ετία».