Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Νίκος Ταγαράς: Στην τελική ευθεία για σύγχρονο πολεοδομικό σχεδιασμό οι περιοχές του Σαρωνικού, της Σολυγείας, του Βέλου και της Βόχας, στην Κορινθία.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε το γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά,  προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί (μελέτες) για τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια για τις περιοχές του Σαρωνικού, της Σολυγείας, του Βέλου και της Βόχας, στην Κορινθία. Πρόκειται για δράση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνολικού προυπολογισμού 1,427 εκατ. ευρώ.

“Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία για να αποκτήσουν, για πρώτη φορά από ίδρυσης του

ελληνικού κράτους, σύγχρονο πολεοδομικό σχεδιασμό η Δημοτική Ενότητα Σαρωνικού με τα Αθίκια, τον Αλαμάννο, τον Άγιο Ιωάννη, το Γαλατάκι (Κάτω Αλμυρή, η Άνω Αλμυρή, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, η Νέα Αλμυρή), η Ντράσσα, το Ρυτό), το Κατακάλι, η Δημοτική Ενότητα Σολυγείας με το Σοφικό, το Αγγελόκαστρο, τον Κόρφο, το Αμόνι η Δημοτική Ενότητα Βόχας με το Ζευγολατειό, το Καλέντζι, το Βραχάτι, το Βοχαϊκό, η Ευαγγελίστρια, το Μπολάτι, το Σουληνάρι και το Χαλκείο και η Δημοτική Ενότητα Βέλου με το Βέλο, το Ελληνοχώρι, τα Σαταίικα, το Κοκκώνι, τις Κρήνες, τη Νεράντζα, την Πουλλίτσα, τη Στιμάγκα και τα Ταρσινά.

Αυτό σημαίνει, ότι όλοι θα γνωρίζουν, τι και που επιτρέπεται – και τι όχι – να κατασκευαστεί με ασφάλεια δικαίου! Είτε αφορά σε έργο υποδομής, είτε αφορά σε ένα ιδιωτικό έργο επενδυτή, είτε αφορά στο σπίτι ή το κτήμα ενός πολίτη (…)”, δήλωσε με έμφαση ο Νίκος Ταγαράς.

Δηλώσεις έκαναν και οι δήμαρχοι των συγκεκριμένων περιοχών.