Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Αύριο κρίνεται ο τίτλος του πρωταθλήτη στην Α΄ κατηγορία Κορινθίας . Ποιός θα είναι ο πρωταθλητής Κορινθίας περιόδου 2021-2022.

  

Ακόμα 90΄ λεπτά αγώνα απέμειναν για να ολοκληρωθεί φάση των PLAY OFF στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας και να γνωρίσουμε τον πρωταθλητή για την ποδοσφαιρική περίοδο 2021 -2022.

Αύριο Μεγάλη Τετάρτη (20/4) στις 16:30 (10η και τελευταία αγωνιστική ) θα αναμετρηθούν στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου με τον ΠΑΣ Κόρινθος, στο Βέλο η Ελλάς Βέλου με τον Πέλοπα Κιάτου και στο ΔΑΚ ο Τενεάτης Αθικίων με τον ΑΟ Λουτράκι , οπότε θα κριθεί στο νήμα ο τίτλος του πρωταθλητή  και ποιά ομάδα τον κατακτά. 

Τον τίτλο διεκδικούν ο Τενεάτης Αθικίων, ο ΠΑΣ Κόρινθος και υπό όρους ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου.  Ο Τενεάτης αγωνίζεται στο ΔΑΚ Κορίνθου απέναντι στον ΑΟ Λουτράκι και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου μάχεται εντος έδρας με τον ΠΑΣ Κόρινθος.

Ο ΠΑΣ θέλει μόνο νίκη απέναντι στον Ηρακλή για να πάρει τον τίτλο, ωστόσο η ομάδα του Ξυλοκάστρου μάλλον δεν θα είναι αδιάφορη με δεδομένο ότι στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, η ένσταση της Κορίνθου και η αφαίρεση έξι βαθμών έθεσε ουσιαστικά νοκ άουτ το Ξυλόκαστρο από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ταυτόχρονα, όμως,  αν ο Ηρακλής νικήσει τον ΠΑΣ και του επιστραφούν οι έξι βαθμοί από την τιμωρία για το ματς του πρώτου γύρου, τότε μπορεί να στεφθεί αυτός πρωταθλητής. 

Για αυτό το σενάριο, όμως, θα ξέρουμε πριν από τα παιχνίδια (μάλλον σήμερα) που θα ανακοινωθεί η απόφαση για την έφεση. 

 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα του Ηρακλή Ξυλοκάστρου μεταξύ άλλων  τονίζει: "...Τελευταία παράσταση αύριο 20-04 -22 και ώρα 16:30 για την ομάδα μας που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο και ήταν πάντα πρώτη μέχρι που ξαφνικά άλλαξαν τα πάντα! Σας περιμένουμε να χειροκροτησουμε τους πραγματικούς πρωταθλητές! Περισσότερα όταν τελειώσει αυτή η παρωδία του πρωταθλήματος. Μέχρι τώρα δεν μιλήσαμε κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν."

Την ίδια ώρα ο Τενεάτης θέλει μόνο νίκη επί του αδιάφορου ΑΟ Λουτρακίου, ώστε σε περίπτωση ήττας της Κορίνθου να “προσπεράσει” τον ΠΑΣ και να κερδίσει το πρωτάθλημα. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα δεν έχει ελπίδες. Ωστόσο, θα κυνηγήσει όχι απλώς μία νίκη, αλλά και τέσσερα γκολ διαφορά, αφού αυτή την στιγμή στην ισοβαθμία με τον ΠΑΣ υπολείπεται τρία γκολ στην διαφορά τερμάτων.  

Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του  Τενεάτη  καλεί τον κόσμο της ομάδας να δώσει και πάλι δυναμικό παρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η προσπάθεια της ομάδας μας οδεύει προς την ολοκλήρωσή της σε ότι αφορά τα play-off του πρωταθλήματος. Μας απέμεινε ακόμη ένας τελικός. Χρόνος δεν υπάρχει ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για κατήφεια. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μένοντας μακριά από συνωμοσίες και υπόγειες διαδρομές.

Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς η φαρέτρα μας είχε αρκετά βέλη. Το ισχυρότερο εξ’ αυτών: οι φίλαθλοι του ΤΕΝΕΑΤΗ. Μετά και το βροντερό σας παρών χθες στο Στάδιο Κορίνθου, η πλούσια ελληνική γλώσσα φαίνεται ανίσχυρη μπρος στη μεγάλη ευγνωμοσύνη που έχουμε ως Διοίκηση απέναντί σας. Δε σταματάμε όμως εδώ, μας μένει ακόμη ένας αγώνας εντός των τειχών μέχρι να ταξιδέψουμε σε άλλες πολιτείες (Θεού θέλοντος…).

10η Αγωνιστική

Ηρακλής Ξυλοκάστρου  - ΠΑΣ Κόρινθος

Τενεάτης Αθικίων

-

ΑΟ Λουτράκι

Ελλάς Βέλου  -  Πέλοπας Κιάτου

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

ΠΑΣ Κόρινθος


9

13 - 8

18

2

Τενεάτης Αθικίων


9

13 - 11

16

3

ΑΟ Λουτράκι


9

12 - 7

15

4

Πέλοπας Κιάτου


9

10 - 8

13

5

Ηρακλής Ξυλοκάστρου


9

9 - 12

8

6

Ελλάς Βέλου


9

7 - 18

6