Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ : Εβδομαδιαίες Προτάσεις 27/4-1/5 2022

  

Τα Αρχεία Αποκαλύπτουν

Τετάρτη, 27/4 στις 23:00 

 

Μια σειρά που φέρνει στο φως σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ου αιώνα, αποκρυπτογρα­φώντας την κινηματογραφική εικόνα. 


Προορισμοί

Πέμπτη, 28/4 στις 21:00







Μια σειρά ντοκιμαντέρ που μας καλεί να αφήσουμε για λίγο τους φρενήρεις ρυθμούς του σύγχρονου τρόπου ζωής και να απολαύσουμε ένα ταξίδι σε μέρη που απο­τέλεσαν την πηγή έμπνευσης μεγάλων καλλιτεχνών.










Ιφιγένεια

Παρασκευή, 29/4 στις 22:00







Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάν­νη (1977). Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφο­ρά της ομώνυμης τραγωδίας του Ευριπίδη. Ηθοποιοί:
Ειρήνη Παπά, Κώστας Καζάκος, Τατιάνα Παπαμόσχου, Κώστας Καρράς. Μουσική:  Μίκης Θεοδωράκης.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 30/4 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 30/4 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημο­σιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέ­ματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Χωρίς Αγάπη

Σάββατο, 30/4 στις 23:00








Ρωσογαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Αντρέι Σβιάνγκι­ντσεφ με τους: Μαριάνα Σπίβακ, Αλεξέι Ροζίν, Ντάρια Πισάρεβα (2017). Η Ζένια και ο Μπόρις βρίσκονται στα πρόθυρα του διαζυγίου. Οι συνεχείς καβγάδες τους επηρεάζουν τη σχέση με τον 12χρονο γιο τους Αλιόσα, ο οποίος μια μέρα εξαφανίζεται μυστηριωδώς. 










Κομμώσεις Ρόμι

Κυριακή, 1/5 στις 17:30







Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Μίσα Καμπ (Ολλανδία, 2018). Στις “Κομμώσεις Ρόμι”, τρεις γενιές γυναικών έρχονται αντιμέτωπες με τις συνέπειες του Αλτσχάιμερ. Όταν η ηλικιωμένη κομμώτρια Στάιν αποφασίζει να εξομολογηθεί την κατάστασή της στη δεκάχρονη εγγο­νή της Ρόμι, μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει.

 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία.