Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Απίστευτο παιχνίδι και προβάδισμα πρόκρισης για τους Πολίτες στον τελικό του Champions League

 Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Απίστευτο παιχνίδι και προβάδισμα πρόκρισης για τους Πολίτες στον τελικό του Champions League 

Έπειτα από ένα παιχνίδι διαφήμιση για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια για να το ξεχάσουμε, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 4-3 στο Έτιχαντ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά του Champions League.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να πάρει τρεις φορές προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τις απαντήσεις με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπενζεμά. 

Οι Πολιτές κατάφεραν, πάντως, να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League ενόψει της ρεβάνς στη Μαδρίτη, όπου αναμένεται να πέσουν κορμιά. 

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης φρόντισαν να δείξουν γιατί θεωρούνται δύο από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα φοβερό παιχνίδι, καθηλώνοντας τον κόσμο που κατέκλυσε το Έτιχαντ αλλά και τα εκατομμύρια των τηλεθεατών που παρακολούθησαν τον τρομερό πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Η Σίτι μπήκε με το πόδι τέρμα πατημένο στο γκάζι, θέλοντας να πιέσει από νωρίς τους Μαδριλένους και να πάρει ένα σκορ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Μαδρίτη. 

Οι Πολίτες πραγματοποίησαν ονειρικό ξεκίνημα, βάζοντας στα σχοινιά τη Ρεάλ από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Ντε Μπρόινε άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ της Σίτι στο Champions League. Στο 11′ ήταν η σειρά του Γκαμπριέλ Χεσούς να παραβιάσει την εστία του Κουρτουά, γράφοντας το 2-0 μέσα σε αποθέωση. Μετά το εφιαλτικό πρώτο τέταρτο, η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να αντιδράσει και στην πρώτη μεγάλη φάση της μείωσε το σκορ. Με φοβερό τελείωμα (σ.σ. χωρίς καν να κοιτάζει την εστία), ο συνήθης ύποπτος Μπενζεμά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σίτι, γράφοντας το 2-1 στο 33′. Το δεύτερο ημίχρονο είχε καταιγιστικό ρυθμό, όπως και το πρώτο.  Η Σίτι έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα με το δοκάρι του Μαχρέζ στο 48′ και τελικά κατάφερε να κάνει το 3-1 με κεφαλιά του Φόντεν στο 53′.  Και πάλι η Ρεάλ Μαδρίτης είχε, όμως, απάντηση. Στο 55′ ο Βινίσιους χόρεψε τον Φερναντίνιο, έκανε μία τρομερή κούρσα και μείωσε από κοντά σε 3-2. Η Σίτι πίεσε για τέταρτο γκολ και το βρήκε στο 74′. Ο Μπερνάρντο Σίλβα με φοβερό σουτ έγραψε το 4-2, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και για το 5-2, αλλά την μπάλα να μην κάνει και πάλι τη χάρη στον Μαχρέζ στο 76′.

Κι όμως η Ρεάλ Μαδρίτης είχε και πάλι απάντηση. Ο Λαπόρτ έκανε περιοχή στην περιοχή και οι Μαδριλένοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Μπενζεμά ανέλαβε την εκτέλεση κι έγραψε το 4-3 με εκτέλεση αλά Πανένκα! 

Η Σίτι βγήκε και πάλι μπροστά για να πετύχει πέμπτο γκολ και να ξεφύγει με δύο τέρματα διαφορά. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πετύχει άλλο γκολ, με το τελικό 4-3 να παραμένει μέχρι το φινάλε και να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στη Μαδρίτη.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Στόουνς (36′ Φερναντίνιο), Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ, Ζεσούς (83′ Στέρλινγκ), Φόντεν

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Άλαμπα (46′ Νάτσο), Μεντί, Μόντριτς (79′ Θεμπάγιος), Κρόος, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (70′ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους