Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Ο Παναθηναϊκός στον τελικό μετά από οκτώ χρόνια μέσω Λαμίας!

Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2: Στον τελικό μετά από οκτώ χρόνια! 

 Την ευκαιρία να διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδος μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια θα έχει ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Λαμίας και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου της 21ης Μαΐου.

Οι «πράσινοι» δεν συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από την ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα και με δύο γκολ «σφράγισαν» την πρόκρισή τους, αφού μάλιστα είχαν κερδίσει και στο πρώτο ματς στη Λεωφόρο με 1-0. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, μια και ο Παναθηναϊκός είχε επιλέξει να μένει πίσω και να μην ανοίγει τις γραμμές του.

Η Λαμία είχε υπερισχύσει στη μεσαία γραμμή ρίχνοντας όλο το βάρος της στον κεντρικό άξονα, όπου υπερτερούσε με υπεραριθμία: 3 έναντι 5 παικτών, καθώς ένας από τους δύο επιθετικούς του Φέστα, ο Ελευθεριάδης έπαιζε «πάνω» στον Ρουμπέν Πέρεθ.

Παρόλα αυτά όμως οι «πράσινοι είχαν κάποιες ευκαιρίες με τον Παλάσιος, ενώ το ατομικό λάθος του Τζανετόπουλου στο 42’ έδωσε την ευκαιρία στον Ιωαννίδη να κάνει το σπριντ να του κλέψει τη μπάλα και να πλασάρει τον Σαράνοφ κάνοντας το 0-1.

Στο 58’ οι φιλοξενούμενοι έκαναν πιο εύκολα τα πράγματα, καθώς ο Παλάσιος έκανε το 0-2 πάλι μετά από κλέψιμο, αυτή τη φορά του Αϊτόρ πάνω στον Σίμον.

Στο 72’ ο Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσε και τις πέντε αλλαγές του, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Μπρινιόλι άρχισε να κουτσαίνει εξαιτίας ενός προβλήματος στο ισχίο του, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται με εμφανές το πρόβλημά του!

Πάντως οι «πράσινοι» δεν είχαν προβλήματα από τη Λαμία και έφτασαν στη νίκη- πρόκριση με το τελικό 0-2.

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ- Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος-, Τζανδάρης, Άλβες, Ταϊρόν, Σιμόν, Μπεχαράνο (86’ Γκέντσογλου )- Ελευθεριάδης (57’ Μπανγκουρά λ.τ. 86’ Μανουσάκης), Μανούσος (68’ Καραμάνος)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι,-Χουάνκαρ, Βέλεθ (69’ Μαουρίσιο), Σένκεφελντ, Κώτσιρας- Πέρεθ (λ.τ. 72’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (62’ Βιτάλ) -Παλάσιος (68’Σάντσες), Ιωαννίδης (62’Καρλίτος)