Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Αγωνία για τρεις αγνοούμενους στο Χελμό – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους

   

Άκαρπες παραμένουν προς το παρόν οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στο Χελμό. Οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την περιοχή Ύδατα της Στυγός που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της “μαυρολίμνης”, όπως αναφέρουν τα kalavrytanews.gr. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους. 

Άνθρωποι από το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησαν τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αμέσως με οχήματα του ΧιοΣημαντική η συνδρομή του προσωπικού και των χιονοδρόμων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων με όλα τα μέσα.νοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας επικεντρώνοντας στην περιοχή από “μαυρολίμνη” έως Ύδατα της Στυγός. 

Στην περιοχή επιχειρούν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Επίσης έχει σηκωθεί και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης. Σημαντική η συνδρομή του προσωπικού και των χιονοδρόμων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων με όλα τα μέσα.