Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ έφερε τούμπα 2 - 1 τον άβουλο Παναθηναϊκό

 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1: Το ήθελε πολύ και κέρδισε 

Ο ΠΑΟΚ ήθελε πολύ να πάρει τη νίκη, έκανε τα πάντα για να το πετύχει και τα κατάφερε με εμφατικό τρόπο επικρατώντας με 2-1 του Παναθηναϊκού.

Με τη νίκη τους αυτή οι Θεσσαλονικείς πλησιάζουν ακόμα περισσότερο στην δεύτερη θέση, ενώ οι «πράσινοι» με την τρίτη σερί ήττα τους μπαίνουν σε μπελάδες.


Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με το… καλησπέρα στην αναμέτρηση, καθώς ο Παλάσιος στο 6’ σημείωσε ένα ωραίο γκολ, ενώ στη συνέχεια οπισθοχώρησαν και άφησαν χώρο στον ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς ωστόσο δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους. Είχαν δοκάρι με τον Τσόλακ στο 25’, ενώ και ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σάντσες στο 30’ στην εξέλιξη της φάσης μάλιστα ο Τσιγγάρας έδιωξε τη μπάλα και με τη φόρα που είχε παρέσυρε τον Αϊτόρ.

Ο Τρεϊμάνις κλήθηκε να δει τη φάση το VAR και αποφάσισε λανθασμένα πως δεν υπάρχει πέναλτι.

Ο Λουτσέσκου έκανε τρεις αλλαγές με τους Σίντκλεϊ, Μιτρίτσα και Άκπομ παίρνουν τις θέσεις των Τσιγγάρα, Μπίσεσβαρ και Τσόλακ δίνοντας περισσότερη ενέργεια και ταχύτητα στην ομάδα του.

Ο Αλεξανδρόπουλος τραυματίστηκε στο 69’ και αποχώρησε με τον Γιοβάνοβιτς να κάνει κάτι παρακινδυνευμένο περνώντας τον Παλάσιος σέντερ φορ αντί του Ιωαννίδη, που αντικαταστάθηκε και τον Γκατσίνοβιτς στα χαφ, αλλά και τον παροπλισμένο Αγιούμπ αντί του Αλεξανδρόπουλου.

Οι «πράσινοι» δεν κρατούσαν τη μπάλα και οι αντίπαλοί τους έκαναν επιθέσεις κατά κύματα βρίσκοντας την ισοφάριση στο 77’ με τον Ίνγκασον.

Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν την παθητική στάση των αντιπάλων τους που απλώς είχαν «ταμπουρωθεί» έξω από την περιοχή τους και άναρχα προσπαθούσαν να αμυνθούν. Έτσι ο Σάστρε στο 88’ με τρομερό σουτ έδωσε προβάδισμα με 2-1 και τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ(Λουτσέσκου):Πασχαλάκης- Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (64’ Σίντκλεϊ) -Τσιγγάρας (64’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς (82’ Σβαμπ) - Μουργκ (46’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο-Τσόλακ (64’ Άκπομ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι- Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ- Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (69’ Αγιούμπ), Λούντκβιστ (λ.τ. 41’ Βιτάλ) -Αϊτόρ (80’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (80’ Καρλίτος), Ιωαννίδης (69’ Γκατσίνοβιτς).