Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Η ΑΕΚ τα κατάφερε με λυτρωτή τον Αραούχο 3 - 0 τον Απόλλωνα Σμύρνης.

ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 3-0: Ξανανίκησε στο ΟΑΚΑ μετά από 3 ήττες με λυτρωτή τον «κατοστάρη» Αραούχο! 

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ και δη στις εντός έδρας (όπου μετρούσε 3 σερί ήττες...) μ' αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης με σκορ 3-0. Αποτέλεσμα που δεν λέει όλη την αλήθεια του αγώνα αφού μόνο εύκολη δεν ήταν η επικράτηση της «Ένωσης» επί της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Οι «κιτρινόμαυροι» τα χρειάστηκαν (και τα ρεφλέξ του Τσιντώτα...) πριν «καθαρίσει» ο καλύτερος τους παίκτης το τελευταίο

 διάστημα Σέρχιο Αραούχο (που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές).

Οι, ουραγοί, «κυανόλευκοι» (χωρίς Άλβες, Ντομίνγκες και Κάστρο) με 3-6-1 κράτησαν ευκολότερα απ' ότι θα περίμεναν στο πρώτο μέρος την εστία τους απαραβίαστη.

Αφού οι απουσίες (ειδικά εκείνη του Μάνταλου...) των γηπεδούχων (με Σβάρνα - Μήτογλου στόπερ και τον Γέβτιτς να επανέρχεται μετά το πειθαρχικό παράπτωμα με τον Βόλο που τον άφησε εκτός αποστολής με τον Άρη...) «φώναζαν» και δεν είχαν ιδέες.

Εκτός από σκόρπια, άστοχα, σουτ των Γκαρσία και Τσούμπερ ήταν η «Ελαφρά Ταξιαρχία», του Φέστα, που απείλησε πρώτη, με κεφαλιά του, νεαποκτηθέντα, Γκανέζου, μέσου, Τσίμπσαχ (που έκανε ντεμπούτο), να περνά μόλις άουτ.

Ωστόσο την μεγαλύτερη ευκαιρία είχε η ομάδα του Γιαννίκη με τον Αραούχο να νικιέται σε τετ α τετ από τον Βέρχουλστ, στην κόντρα με τον Φατιόν να του παίρνει την ...μπουκιά από το στόμα στην επαναφορά (41').

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Σίγκνεβιτς είχε σουτ μόλις άουτ (47') ενώ είδε τον Τσιντώτα να του λέει όχι σε προβολή (51').

Ακολολύθως πήρε το...όπλο του ο Αραούχο.

Στο επόμενο λεπτό από γύρισμα του Γκαρσία άνοιξε το σκορ και τα πράγματα απλοποιήθηκαν.

Με τον Αργεντινό να σηκώνει φανέλα με τα τελευταία λόγια του Άλκη.

Δεύτερη αφιέρωση στο αδικοχαμένο παλικάρι...

Λάθος του Ντεντάκη έδωσε στον Τσούμπερ την ευκαιρία για το 2-0 (67') και 4 λεπτά μετά ο Αραούχο με το δεύτερο του τέρμα (από γύρισμα του Μισελέν...) διαμόρφωσε το τελικό σκορ δίνοντας στον Γιαννίκη την ευκαιρία να φρεσκάρει την ομάδα του ενόψει της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ (09/02).

Από την οποία θα λείψει ο Μοχαμάντι που... κατάφερε ν' αποβληθεί (81')!

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας – Μισελέν, Σβάρνας, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Λε Ταλέκ (81’ Χατζισαφί), Σιμάνσκι – Γκαρσία (73’ Σάκχοφ), Γέβτιτς (62’ Άμραμπατ), Τσούμπερ (73’ Τάνκοβιτς) – Αραούχο (73’ Ανσαριφάρντ).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ - Ρόγκνε, Λισγάρας, Γιακιμόβσκι - Ντεντάκης, Βιτλής (72’ Παπαγεωργίου), Φατιόν, Τσίμπσαχ (58’ Σλίβκα) – Παμλίδης (58’ Γιαννιώτας), Τσιλούλης (72’ Μαρτίνες) – Σίγκνεβιτς (58’ Ιωαννίδης).