Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Τραγωδία στο Χελμό: Τι έδειξε η νεκροψία για τα αίτια του δυστυχήματος

 

Συγκλονισμένη παρακολούθησε όλη η Ελλάδα την τραγωδία με τους τρεις αναρριχητές, οι βρέθηκαν νεκροί την Κυριακή (6/2/2022) κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Η κατάρρευση μιας παγοσκεπής, ενός «ταβανιού» όπως αποκαλείται ένα μεγάλο τμήμα παγωμένου χιονιού, φαίνεται πως ήταν η αιτία να χάσουν τη ζωή τους οι τρεις έμπειροι αναρριχητές στα Καλάβρυτα, σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροτομής που έκανε στις σορούς η ιατροδικαστής Αγγελική Τζιόλα.

Η εξέταση αποκάλυψε ότι και τα τρία θύματα έφεραν πολλαπλές κακώσεις στη λεκάνη, τον αυχένα και τον θώρακα, που πιθανότατα προκλήθηκαν από πτώση από πολύ μεγάλο ύψος. Όπως όλα δείχνουν, οι μεγάλες ποσότητες χιονιού που κατέρρευσαν στην περιοχή ύδατα της Στυγός τους παρέσυραν και τους έριξαν στον γκρεμό από ύψος περίπου 100 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο. Θύματα είναι ο Γιάννης Τορέλλι, μορφή του ορειβατικού κινήματος στην Πάτρα, ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών και ο Παναγιώτης Τέκος, προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία και μόνιμος κάτοικος Πατρών. Και οι τρεις μοιράζονταν την ίδια αγάπη για την αναρρίχηση και πήγαιναν στα Καλάβρυτα κάθε χειμώνα τα τελευταία χρόνια, για το απολαύσουν. Χθες όμως ήταν μια μέρα τραγική για όλους.