Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 7/2-13/2 2022

 

Με λένε Κούμπα

Δευτέρα, 7/2 στις 23:00 

Νορβηγικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Όσε Ντρί­βενες με τους: Τόμας Πίρεκ, Μικολάι Πίρεκ, Ντανίτα Πίρεκ, Τζέικομπ Πίρεκ (2015). Όταν η οικογενειακή τους επιχείρηση χρεοκοπεί, οι γονείς του 12χρονου Κούμπα και του 8χρονου Μικολάι αναγκάζονται να φύ­γουν από την Πολωνία για να βρουν δουλειά στο εξω­τερικό. Ο Κούμπα και ο Μικολάι μένουν μόνοι τους πίσω, ώσπου  οι γονείς τους να βρουν μια λύση στα
προβλήματά τους. 

 

 

Οι "Τυχοδιώκτες" της Μοντέρνας Τέχνης: Libertad! (5/6)

Τρίτη, 8/2 στις 23:00








Σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Αμελί Αρό και Πολίν Γκαγιάρ. Η περιπετειώδης ζωή στο Παρίσι, στις αρχές του 20ου αιώνα, διάσημων ανατρεπτικών καλλι­τεχνών, όπως ο Πικάσο, ο Ματίς, ο Κοκτώ, ο Χέ­μινγουεϊ, που σφράγισαν με το έργο τους τη μοντέρνα τέχνη, αλλά και που θεωρήθηκαν τυχοδιώκτες πριν γί­νουν ήρωες.











Προορισμοί

Τετάρτη, 9/2 στις 23:30







Μια σειρά ντοκιμαντέρ που μας καλεί να αφήσουμε για λίγο τους φρενήρεις ρυθμούς του σύγχρονου τρόπου ζωής και να απολαύσουμε ένα ταξίδι σε μέρη που απο­τέλεσαν την πηγή έμπνευσης μεγάλων καλλιτεχνών.










Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 10/2 στις 23:00





Συζήτηση για τα μέτρα στήριξης των πολιτών, που δο­κιμάζονται από τις συνέπειες της πανδημίας και της κακοκαιρίας "Ελπίς", με αφορμή την ψήφιση της Πρά­ξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει παρά­ταση στις προθεσμίες για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων και ρυθμίσεις στη διαδικασία εκκαθάρι­σης της ΛΑΡΚΟ. Στο επίκεντρο οι μειώσεις φόρων και η κατάσταση της οικονομίας.













Θυμάσαι τη Ντόλι Μπελ; Παρασκευή, 11/2 στις 22:00






Ταινία σε σκηνοθεσία του Εμίρ Κουστουρίτσα με τους: Λιλιάνα Μπλαγκόεβιτς, Σλάβκο Στίματς, Σλόμπονταν Αλιγκρούντιτς (1981). Ένας 16χρονος νέος γνωρίζει τον έρωτα, όμως αντιμετωπίζει  πολλά άλλα προβλήμα­τα σε μια επαρχιακή πόλη της Γιουγκοσλαβίας, στις αρχές της δεκαετίας του ’60.









Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 12/2 στις 18:00







Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 12/2 στις 19:00







Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Ο Νεαρός Πικάσο

Σάββατο, 12/2 στις 21:00







Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Φιλ Γκράμσκι, που φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της προσωπικής ζωής του Πάμπλο Πικάσο, ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέ­χνες όλων των εποχών. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στα πρώτα χρόνια του Πικάσο, την ανατροφή και τη μάθη­ση, που οδήγησαν στα εξαιρετικά επιτεύγματά του.











Φραντς

Σάββατο, 12/2 στις 23:00







Γαλλο-γερμανική ταινία σε σκηνοθεσία Φρανσουά Ο­ζόν με τους: Πιέρ Νινέ, Πόλα Μπέερ, Ερνστ Στέτζνερ (2016). Σε μια μικρή γερμανική πόλη, μετά τον Α' Πα­γκόσμιο Πόλεμο, η Άννα θρηνεί καθημερινά στον τάφο του αγαπημένου της αρραβωνιαστικού Φραντς, θύματος μιας μάχης σε γαλλικό έδαφος. Μια μέρα ένας νεαρός, γοητευτικός Γάλλος, ο Αντριάν, αφήνει λουλούδια στον τάφο. Η παρουσία του, μετά την ήττα της Γερμανίας στον πόλεμο, θα προκαλέσει όχι μόνο αντιδράσεις, αλ­λά και πάθη.













Από Τόπο σε Τόπο - Πόντος

Κυριακή, 13/2 στις 12:00





Αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό με την πανάρχαια ιστορία  και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Λα­ογραφική Έρευνα-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.










Ένας για Όλους

Κυριακή, 13/2 στις 17:30







Νεανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Νταβίντ Ιλουντέιν (Ισπανία, 2020). Ένας αναπληρωτής δάσκαλος ανα­λαμβάνει την τελευταία τάξη του δημοτικού, σε μια μικρή πόλη στην οποία δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά. Όταν του ζητείται να προετοιμάσει το έδαφος για την επανένταξη ενός μαθητή που απουσίαζε λόγω σοβα­ρής ασθένειας, βρίσκεται ενώπιον μιας δυσάρεστης έκπληξης: κανείς από τους συμμαθητές του δεν τον θέλει πίσω.








Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία