Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Έκρηξη στη Συγγρού: Αποζημιώσεις από την εταιρεία φυσικού αερίου θα ζητήσουν οι κάτοικοι – «Επιχειρούν να αποποιηθούν ευθύνες»

 Έκρηξη στη Συγγρού: Αποζημιώσεις από την εταιρεία φυσικού αερίου θα ζητήσουν οι κάτοικοι – «Επιχειρούν να αποποιηθούν ευθύνες»

Κατά της εταιρείας φυσικού αερίου στρέφονται οι κάτοικοι της Ακρόπολης, οι οποίοι προειδοποιούν πως θα προσφύγουν σε αποζημιώσεις, για τις ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις τους, μετά την ισχυρή έκρηξη στη λεωφόρο Συγγρού.

«Επιχειρούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Ξέρουμε ότι ήταν φυσικό αέριο, όμως προσπαθούν να πετάξουν αλλού το μπαλάκι»

καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής στο in.gr.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, μετά την έκρηξη η περιοχή μύριζε φυσικό αέριο, ενώ οι Αρχές τους είχαν ενημερώσει, όπως αναφέρουν, να απομακρυνθούν από την περιοχή καθώς υπήρχε το ενδεχόμενο κι άλλης έκρηξης».

«Ξέρουμε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από φυσικό αέριο και θα ζητήσουμε αποζημιώσεις» καταγγέλλουν.

Σημειώνεται πως η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις επιχειρήσεις και πολυκατοικίες της περιοχής, με καταστήματα να έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί.

Η λεωφόρος Συγγρού παρέμεινε 13 ώρες κλειστή, ανοίγοντας το βράδυ της Τετάρτης, δεδομένου πως η 27η Ιανουαρίου θα ήταν η πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την κακοκαιρία.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, έλεγαν ουσιαστικά ότι ήμασταν τυχεροί που την Τετάρτη ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς, εκτιμούν.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για το τι προκάλεσε την έκρηξη με τις αρχικές αναφορές να κάνουν λόγο για διαρροή αερίου, αν και από ότι φαίνεται το ζήτημα δεν έχει διευκρινιστεί καθώς το κτίριο δεν ήταν συνδεδεμένο με δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Στη διαπίστωση πως το κτίριο της Συγγρού 3, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, δεν ήταν συνδεδεμένο με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου κατέληξαν τεχνικοί της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΔΑ Αττικής, η έκρηξη δεν αποδίδεται στην διαρροή φυσικού αερίου καθώς δεν υφίσταται παροχή του συγκεκριμένου καυσίμου.

Όσον αφορά στις έρευνες αυτές στρέφονται, σύμφωνα με πληροφορίες προς μια φιάλη υγραερίου την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας, και ακόμα ερευνάται από την Πυροσβεστική.

Εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να ερευνήσει το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου διαπιστώνοντας πως κανένας από τους ενοίκους δεν είναι διασυνδεδεμένος με το δίκτυο.