Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Σκληρή απάντηση κυβέρνησης σε Τσίπρα – «Ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει το αποτυχημένο χθες»

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2022/01/tsipras-oikonomou-960x640.jpg

Πρόταση μομφής κατέθεσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Η αναγγελία της πρότασης μομφής ήρθε μετά από έναν πύρινο λόγο κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία άσκησε κριτική για την διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», την πανδημία, την ακρίβεια και το πολιτικό σύστημα.«Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, το συντομότερο δυνατό.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την πρωτοβουλία του

προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο κ. Γεωργιάδης είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση. Σταματά η συνεδρίαση και αύριο ξεκινάει η συζήτηση. Θα λάβετε τις απαντήσεις από τη Βουλή και την κυβερνητική πλειοψηφία για όλα τα ψέματα που είπατε πριν».

Την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πραγματοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου λίγα 24ωρα μετά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και την ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες πολίτες αλλά και την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο επιχειρεί μια κίνηση εντυπωσιασμού, απολύτως προβλέψιμη πάντως», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε δήλωσή του για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας η οποία προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση. Μια συζήτηση στην οποία οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα. Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει. Δεν θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

Η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης αναμένεται να αρχίσει αύριο το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, τα μεσάνυχτα, με την ονομαστική ψηφοφορία.