Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜέΡΑ25 Κορινθίας ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ

  

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα να επιβάλλει το άνοιγμα των σχολείων για σήμερα Πέμπτη 27/1 σε όλη την Κορινθία, παρά τις αντίθετες αποφάσεις Δήμων του Νομού (είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμος Νεμέας είχε εκδώσει –και σωστά- ανακοίνωση για τη μη λειτουργία των σχολείων του Δήμου) είναι εντελώς ακατανόητη

και προσβάλλει όλους τους πολίτες του Νομού μας και την κοινή λογική. Με την απόφαση αυτή έβαλε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα  των  μαθητών και των μαθητριών (πολλοί μάλιστα από αυτούς μαθητές και μαθήτριες των μικρών τάξεων του Δημοτικού πρέπει να διανύσουν χιλιόμετρα για αν φτάσουν στο σχολείο τους) αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία που υπέβαλλε τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Μάλιστα σε αντίστοιχη ταλαιπωρία θα υποβληθούν και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν και την παράλληλη στήριξη της «τηλεκπαίδευσης» σε μικτά τμήματα (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).

 Ό,τι κανέναν αποτέλεσμα δεν θα έχει αυτή η επιλογή δεν ενδιαφέρει τον κ. Νίκα! Να φαίνεται ότι λειτουργεί η Περιφέρεια τον ενδιαφέρει και όχι η ουσία! όλα για την επικοινωνία, κατά το παράδειγμα του κ. Μητσοτάκη!

Απορούμε όμως και για την θέση των εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής στο Νομό μας. Δεν εξήγησαν στον κ. Νίκα ότι δεν είναι εφικτή η λειτουργία των σχολείων στην ορεινή –τουλάχιστον-  Κορινθία; Κι αν τον ενημέρωσαν, γιατί δεν εξέφρασαν την διαφωνία τους δημόσια ώστε να ενημερωθούν και οι Κορίνθιοι πολίτες; Τι έχουν να απολογηθούν σήμερα, που τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γεμίσει από φωτογραφίες παγωμένων προαυλίων εντελώς ακατάλληλων για να τα πατήσουν εκπαιδευμένοι χιονοδρόμοι και όχι βέβαια μικρά παιδιά; Θα κάνουν  απολογισμό να δούμε πως λειτούργησαν σήμερα τα σχολεία ή θα πανηγυρίσουν επειδή το κράτος  «λειτουργεί»;

Καλούμε τον κ. Νίκα να επανεξετάσει άμεσα την απόφασή του αυτή και να μην επιμείνει για το άνοιγμα των σχολείων τουλάχιστον στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κορινθίας για την αυριανή μέρα, Παρασκευή 28/1. 

Θοδωρής Βασιλακόπουλος