Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Συναγερμός στο Παγκράτι: Διαρροή σε αγωγό αερίου – Πληροφορίες για εκκένωση

 Διαρροή φυσικού αερίου στο Παγκράτι- Εκκενώνονται πολυκατοικίες 

 Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική μετά από ενημέρωση για διαρροή φυσικού αερίου στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι αρχές κλήθηκαν περίπου στις 13:55 και έσπευσαν άμεσα στη συμβολή των οδών Αινείου και Πύρρου, καθώς υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου σε αγωγό.


Έχει δοθεί προληπτική εντολή εκκένωσης σε πολυκατοικίες που βρίσκονται σε απόσταση 50 μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί από την Πολιτική Προστασία ένα λεωφορείο για να βολευτούν προσωρινά οι άνθρωποι και να μην κάθονται στο κρύο, μέχρι να δοθεί η άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Με απόφαση της ΕΛΑΣ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Φιλολάου και Ιλιάδος από το ύψους της οδού Φρύνης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι στιγμής, έσπασε αγωγός της ΕΥΔΑΠ με συνέπεια να προκληθεί ζημιά στον αγωγό φυσικού αερίου στην περιοχή.Στο σημείο έχουν σπεύσει 5 οχήματα της πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες αλλά και οι υπόλοιποι αρμόδιοι φορείς.

Το σημείο στο οποίο έχει γίνει η ζημιά έχει εντοπιστεί και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την αποκατάστασή του. Στην περιοχή εκτός από την αστυνομία και την πυροσβεστική βρίσκεται η ΕΥΔΑΠ και η εταιρεία αερίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης, καθώς οι τεχνικοί της ΔΕΠΑ εντόπισαν άμεσα το σημείο της διαρροής και διέκοψαν την παροχή φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου και προχωρούν στην αποκατάσταση της βλάβης.

Η περιοχή πάντως παραμένει αποκλεισμένη από την Αστυνομία, ενώ απομακρύνθηκαν συνολικά 27 ένοικοι από τις τρεις πολυκατοικίες, δίπλα στο σημείο της διαρροής. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους.