Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

ΠΟΥ: Άγνωστη ασθένεια έχει σκοτώσει περί τους 90 ανθρώπους στην Αφρική

 ασθένεια

Μια ασθένεια, που δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί, έχει σκοτώσει τουλάχιστον 89 ανθρώπους στο Fangak στην πολιτεία Jonglei του Νοτίου Σουδάν, δήλωσε στο BBC αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Οι μυστηριώδεις θάνατοι συνέβησαν σε περιοχή που επλήγη πρόσφατα από πλημμύρες. Τοπικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο της χολέρας ως αιτία, ανέφερε ο βρετανικός τηλεοπτικός σταθμός.

«Αποφασίσαμε να στείλουμε μια ομάδα ταχείας αντίδρασης για να πάει και να κάνει εκτίμηση και έρευνα κινδύνου. Τότε θα μπορέσουν να συλλέξουν δείγματα από τους άρρωστους. Προσωρινά, γνωρίζουμε ότι έχουν σημειωθεί περίπου 89 θάνατοι από αυτή την μυστηριώδη ασθένεια»δήλωσε στο BBC η Σίλα Μπάγια, αξιωματούχος του ΠΟΥ .

Ένα ελικόπτερο πρόκειται να μεταφέρει μια ομάδα του ΠΟΥ στην πληγείσα περιοχή από την πρωτεύουσα Τζούμπα την Τετάρτη, πρόσθεσε.

Οι πλημμύρες που έπληξαν το φτωχό αφρικανικό έθνος, νωρίτερα μέσα στο έτος, ήταν οι χειρότερες που έχουν σημειωθεί στις τέσσερις πληγείσες πολιτείες από το 1962, δήλωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες τον Οκτώβριο.

«Οι σημερινές πλημμύρες έχουν χτυπήσει σε μια περίοδο που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ήδη την τριπλή απειλή των πολεμικών συγκρούσεων, του Covid-19 και της πείνας», ανέφερε η υπηρεσία.

ΠΗΓΗ: RT