Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ο Θρύλος του Ελ Αραμπί…Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-3 , στο +11 από την ΑΕΚ

 https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/12/5462109.jpg 

Πολύ πιο εύκολα απ' όσο θα περίμενε ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από το Περιστέρι επικρατώντας με σκορ 3-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πειραιά γι' ακόμα μία φορά ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που πέτυχε και τα τρία τέρματα στο 36', 50' και 62'. Ο Μαροκινός έκανε το τέταρτο χατ τρικ του επίδοση που είχε κάνει με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Τζιοβάνι. Όλο το θέμα στην αναμέτρηση του Περιστερίου ήταν να ξεκλειδώσει η καλά οργανωμένη άμυνα του Ατρόμητου. Από τη στιγμή που συνέβη αυτό στο 36' τα πάντα έγιναν εύκολα για τους Πειραιώτες. 

Από τα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια ήταν αυτό με τον Ατρόμητο για τον Ολυμπιακό κι έτσι το αντιμετώπιζε και ο Πέδρο Μαρτίνς. Γι' αυτό και ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την ίδια ενδεκάδα που είχε βάλει και στον αγώνα με τον Άρη. Δεν έκανε καμία αλλαγή γνωρίζοντας πως ο Ατρόμητος πάντα του βάζει δύσκολα. Από την άλλη ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε ένα σφιχτό σχήμα που κύριο μέλημα του ήταν να κλείσει τους διαδρόμους και να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα. Έπαιξε με τριάδα στην άμυνα τους Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐα και Μαυρομμάτη έχοντας στη μεσαία γραμμή τους Βασιλαντωνόπουλο, Νάτσο, Ντένιτς, Καστεγιάνο, Χαρίση.

Οι προθέσεις των δύο ομάδων φάνηκαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός ήθελε την κατοχή της μπάλας και την πήρε από το ξεκίνημα. Ο Ατρόμητος πήρε θέση πίσω από την μπάλα και οι ποδοσφαιριστές τηρούσαν κατά γράμμα τις οδηγίες του Παράσχου. Οι "ερυθρόλευκοι" έδειχναν να έχουν μπλοκάρει απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του Ατρόμητου. Έκαναν ένα παιχνίδι υπομονής και επιχειρούσαν με βαθιές μπαλιές να δημιουργήσουν καταστάσεις.

Δύο φορές απείλησε ο Ρόνι Λόπες, ο οποίος και πάλι ήταν πολύ δραστήριος και τον έψαχναν οι συμπαίκτες του. Και πάλι, όμως, οι "κυανόλευκοι" έβλεπαν το παιχνίδι να πηγαίνει όπως το είχαν σχεδιάσει. Χαμηλό τέμπο στο ματς και μία ανούσια κατοχή της μπάλας από τον Ολυμπιακό. Τα πράγματα άρχισαν να μπερδεύονται για τους γηπεδούχους όταν ο Μαρτίνς έβαλε τον Μασούρα δίπλα στον Ελ Αραμπί και τους Λόπες, Αγκιμπού στα άκρα. Η κίνηση του Έλληνα άσου άνοιγε διαδρόμους και δημιουργούσε συνθήκες για επικίνδυνες καταστάσεις. Κάπως έτσι στο 34' ο Λαλά είχε το κλειδί για να ανοίξει την άμυνα του Ατρόμητου. Πέρασε φανταστική μπαλιά στον Αγκιμπού που έκανε υπέροχη κίνηση από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος υποχρεώθηκε να τον ανατρέψει. Ο Ελ Αραμπί στο 36' έκανε το 0-1 για τον Ολυμπιακό ευστοχώντας στο πέναλτι και στη συνέχεια τα πράγματα ήταν καλύτερα για τους Πειραιώτες, αφού έβρισκαν πιο εύκολα διαδρόμους. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το γκολ του Ελ Αραμπί να κάνει τη διαφορά.

Στην επανάληψη ο Παράσχος δεν άλλαξε κάτι στο σχηματισμό του, αλλά πέρασε τον Μουνίθ στο γήπεδο έναν παίκτη με πιο επιθετικές τάσεις. Η ομάδα του Περιστερίουμπήκε στο γήπεδο με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ. Στο 48' ο Εμβιλά αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Παπαδόπουλου και απομάκρυνε τη μπάλα πάνω από τη γραμμή. Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο παιχνίδι. Η ομάδα του Περιστερίου αποφάσισε να ανεβάσει την άμυνα της πιο ψηλά προκειμένου να επιτεθεί και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Αυτόματα, όμως, άφησε κενά προς την εστία του Πίριτς και ο Ολυμπιακός τα εκμεταλλεύτηκε. Στο 50' ο Αγκιμπού πέρασε κάθετη πάσα στον Ελ Αραμπί κι εκείνος βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρε της ομάδας του Περιστερίου και εκεί δεν μπορούσε να αστοχήσει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-2.

Κάπου εκεί τα πράγματα έγιναν πολύ εύκολα για την ομάδα του Πειραιά. Ο Ατρόμητος βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ και ο Ολυμπιακός είχε βάλει το νερό στ' αυλάκι για να συνεχίσει το απόλυτο σερί του στα εκτός έδρας παιχνίδια. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 61' κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι με τον Χατζηισαΐα να κάνει πέναλτι έπειτα από εκτέλεσε κόρνερ του Λόπες. Στο 62' ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 0-3 για την ομάδα του Πειραιά. Το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε τη μορφή της τυπικής διαδικασίας. Οι πρωταθλητές ήλεγχαν το ματς, ο Ατρόμητος δεν έδειχνε να έχει το κουράγιο να κυνηγήσει κάτι περισσότερο, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα γκολ. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πέρασε και από το Περιστέρι κάνοντας το ματς να φαίνεται εύκολο.

Ατρόμητος: Πίριτς - Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης - Βασιλαντωνόπουλος (64' Κιβρακίδης), Νάτσος, Ντένιτς (46' Ντένιτς), Καστεγιάνο - Χαρίσης, Κουλούρης (84' Τζαβίδας), Σπιριντόνοβιτς (64' Μπεντινέλι)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ-Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά (64' Μαντί Καμαρά), Μπουχαλάκης - Μασούρας (72' Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά, Λόπες (64' Ροντρίγκες)- Ελ Αραμπί (72' Τικίνιο).

Αύριο κλείνει το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής (πρώτης του δεύτερου γύρου) της Superleague με τις αναμετρήσεις ΟΦΗ – Άρης (17:00) και Ιωνικός – ΑΕΚ (19:30).

H βαθμολογία  

1

Ολυμπιακός

 14

 27 - 9

38

 

2

ΑΕΚ

 13

 25 -14

27

3

ΠΑΟΚ

 14

 28 -18

25

4

ΠΑΣ Γιάννινα

 14

 19 -14

22

5

Παναθηναϊκός

 13

 22 -11

20

6

ΟΦΗ

 12

 14 -12

18

7

Άρης

 13

 15 -12

17

8

Αστέρας Τριπ.

 14

 13 -12

17

9

Βόλος ΝΠΣ

 14 

 24 -29

16

10

Ιωνικός

 13

 13 -18

14

11

Παναιτωλικός

 14

 14 -26

12

12

ΠΑΣ Λαμία

 14

 13 -19

11

13

Ατρόμητος  

 13

 13 -30

9

14

Απόλλων Σμ.

 12

 7   -23

7