Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ : Στην εκπομπή 'διαβουλεύσεις" Η συμβολή των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ιταλίας στην Επανάσταση του 1821

  

Την περιπλάνησή της σε άγνωστους τόπους και ανθρώπους της προεπαναστατικής και επανα­στατικής περιόδου του 1821 συνεχίζει η εκπομπή  «Διαβουλεύσεις», που θα μεταδοθεί αυτό το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 12.30, από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Η εκπομπή φτάνει στη Νάπολη της Ιταλίας, σε αναζήτηση των κυμάτων ποικίλων μετοικεσιών της νεότερης εποχής-ήδη από τον 15ο αιώνα-και της ποικιλότροπης υποστήριξης της Επανάστα­σης. Ακολουθεί μια επίσκεψη στο Λιβόρνο των θρυλικών εμπόρων και καραβοκύρηδων της ελλη­νικής παροικίας, που ήκμασε επί 3 αιώνες. Εδώ η εκπομπή ρίχνει φως στις αθέατες πλευρές της υποστήριξης του επαναστατικού αγώνα και ενημερώνει για την έρευνα περί της πιθανής εκτύπω­σης της Ελληνικής Νομαρχίας στην εμπορική πόλη με το καθεστώς ανοχής στη διακίνηση ιδεών.

Η Ματρώνη Δικαιάκου συνομιλεί με την Δέσποινα Βλάμη, Διευθύντρια Ερευνών στο Κέντρο Ερεύνης Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, τον Ιωάννη Χασιώτη, ομό­τιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  και τον  Γιάννη Κορίνθιο, ομότιμο καθηγητή Νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας και ηγετικό στέλεχος της κοινότητας της Νάπολης.

 

Διαβουλεύσεις

Αυτό το Σάββατο 27/11 στις 12.30  στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων 

Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα

Τηλ: 210- 3735035

Tv-epikoinonia@parliament.gr