Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

JUNIOR EUROVISION 2021: Εντυπωσιάζει η σκηνή των Γάλλων διοργανωτών!

  


 Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν οι πρώτες μακέτες της σκηνής της Junior Eurovision 2021. Δύο μήνες ακριβώς πριν τη μεγάλη ημέρα διεξαγωγής του δέκατου ένατου κατά σειρά διαγωνισμού, οι Γάλλοι διοργανωτές εντυπωσιάζουν τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και μη με τις εικόνες της φαντασμαγορικής σκηνής επάνω στην οποία οι μικροί μας καλλιτέχνες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Με πολλά εντυπωσιακά φώτα, δύο αψίδες-σύμβολα στα πλαϊνά της και με τον φωτισμένο Πύργο του Άιφελ στο κεντρικό φόντο (γραφικό σε LED οθόνη) στο νυχτερινό και ρομαντικό Παρίσι, η σκηνή του La Seine Musicale ψηφίζεται ήδη από τους fans ως η καλύτερη όλων των εποχών. Και ναι, ο σχεδιασμός της σκηνής ανταποκρίνεται ξεκάθαρα στο ψευδώνυμο της γαλλικής πρωτεύουσας: η «Πόλη του Φωτός».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των διοργανωτών η σκηνή έχει μήκος 20 μέτρα και πλάτος 30 μέτρα. Σε κάθε πλευρά του υπάρχουν αψίδες που θυμίζουν τη γέφυρα Alexandre-III ενώ ένας θόλος στο φως, που θυμίζει αυτόν του Grand Palais, προεξέχει στο σύνολο, ο οποίος θα περιλαμβάνει επίσης έναν αστερισμό προβολέων. Η κα Alexandra Redde Amiel (φώτο αριστερά) Διευθύντρια Ψυχαγωγίας της Γαλλικής κρατικής τηλεόρασης αλλά και Αρχηγός της Γαλλικής αποστολής στη Eurovision, εξηγεί πως στη μία πλευρά της σκηνής θα τοποθετηθεί το Green Room, το μέρος όπου στο οποίο θα είναι συγκεντρωμένες οι δεκαεννέα φετινές αποστολές.

Η διακόσμηση θα περιλαμβάνει οθόνες 375 τετραγωνικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης μιας κύριας οθόνης ύψους 7 μέτρων και μιας ακόμη στο έδαφος της σκηνής. Το έργο της France Télévisions είναι σαφώς φιλόδοξο. Όπως πολύ όμορφα τόνισε η κα Amiel, η Γαλλική ομάδα με αυτή τη διοργάνωση θέλει να πετύχει μεταξύ άλλων δύο πράγματα: πρώτον να θυμούνται όλοι τη φετινή χρονιά και να λένε στο μέλλον με δέος “Θυμάσαι το 2021 που το σκηνικό ήταν το ίδιο το Παρίσι…” και δεύτερον ότι η ίδια βρίσκεται στην ίδια δυναμική και επιθυμία να φιλοξενήσει και να διοργανώσει σύντομα και την ενήλικη Eurovision.

Υπενθυμίζουμε πως φέτος στον διαγωνισμό συμμετέχουν δεκαεννέα χώρες, από τις οποίες οι οχτώ έχουν ήδη ανακοινώσει επίσημα τους εκπροσώπους τους. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου και θα μεταδοθεί ζωντανά στο France 2.


ogaegreece.com