Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Roland Garros: Λίγη ακόμη υπομονή Στέφανε – Ο Τσιτσιπάς έχασε στον τελικό από τον μοναδικό Τζόκοβιτς αλλά το μέλλον είναι δικό του!

 Roland Garros: Λίγη ακόμη υπομονή Στέφανε - Ο Τσιτσιπάς έχασε στον τελικό από τον μοναδικό Τζόκοβιτς αλλά είναι θέμα χρόνου να ανέβει στον θρόνο! 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του στον τελικό του τουρνουά κόντρα στον Τζόκοβιτς. Προηγήθηκε με 2-0 σετ, πάλεψε σαν λιοντάρι, αλλά ο πολύ μεγάλος Τζόκοβιτς κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να πάρει τον τίτλο.

Από εκεί και πέρα ο Τσιτσιπάς πρέπει να κάνει λίγο ακόμη υπομονή, να δουλέψει περισσότερο  και είναι σίγουρο ότι αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό πολύ σύντομα θα βρεθεί αυτός στη θέση του Τζόκοβιτς. Το μέλλον του ανήκει και αυτό πλέον το λένε οι πάντες! 


Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κρατήσει το δικό του σερβίς μέχρι και το 5-5. Στο 11ο game, όμως, δεν απέφυγε δύο λάθη και ο Τζόκοβιτς έκανε το μπρέικ, στο οποίο όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε με δικό του μπρέικ αμέσως μετά, ισοφαρίζοντας σε 6-6.

Τα πάντα, επομένως, κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Στέφανος προηγήθηκε με 4-0 και 5-2, για να το μετατρέψει σε 6-5 ο Σέρβος, αλλά ο Τσιτσιπάς το έκανε 8-6 και έκανε δικό του το πρώτο σετ στον τελικό του Roland Garros.

Με φόρα από το πρώτο, στο δεύτερο σετ,  ο Έλληνας τενίστας έκανε αμέσως μπρέικ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του, κάνοντας το 2-0 στα games. Ο Τζόκοβιτς, ο δεν κατάφερε να απαντήσει αλλά είδε τον Τσιτσιπά να κάνει και δεύτερο μπρέικ, φτάνοντας στο 5-2 και αμέσως μετά στο 6-2 και το 2-0 στα σετ! 

Ο Τζόκοβιτς τα έπαιξε όλα για όλα στο τρίτο σετ και το πήρε με 6-3 μειώνοντας σε 2-1 τα σετ. Ο Σέρβος μπήκε δυνατά στο τρίτο και κατάφερε να κάνει μπρέικ, παίρνοντας το προβάδισμα με 4-1 στα games. Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 4-2 σετ αλλά τελικά ο Τζόκοβιτς κέρδισε με 6-3.

Στο τέταρτο σετ ο Τζόκοβιτς έκανε δύο μπρέικ, κράτησε το δικό του σερβίς και έφτασε να προηγείται με 5-0 στα games. Ο Τσιτσιπάς, κατάφερε να π΄ρει δύο games αλλά μέχρι εκεί και το τέταρτο σετ έληξε με 6-2.

Στο πέμπτο σετ ο Ελληνας τενίστας κράτησε το σερβίς και πήρε το πρώτο game, με τον Σέρβο να απαντάει στο δεύτερο. Τα πράγματα, όμως, κάπου εκεί έγιναν πολύ δύσκολα για τον Τσιτσιπά, αφού ο Τζόκοβιτς έκανε μπρέικ και έφτασε να προηγείται με 3-1, κρατώντας στη συνέχεια το σερβίς του, παίρνοντας το σετ με 6-4 και πανηγυρίζοντας τον 19ο μεγάλο τίτλο της καριέρας του.