Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Μητσοτάκης για Τσιτσιπά και Σάκκαρη: Μας γεμίσατε με υπερηφάνεια – Συγχαρητήρια από τον πολιτικό κόσμο

 Μητσοτάκης για Τσιτσιπά και Σάκκαρη: Μας γεμίσατε με υπερηφάνεια 

Μήνυμα για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος του τελικού του Roland Garros.

«Συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά και στη Μαρία Σάκκαρη για την εκπληκτική παρουσία στο Roland Garros. Η πορεία σας είναι απόδειξη του πόσα μπορεί να πετύχει κανείς με σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Μπράβο και στους δύο! Μας γεμίσατε υπερηφάνεια» έγραψε ο Πρωθυπουργός!

Συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά για τη συμμετοχή του στον τελικό του Roland Garros έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου μέσω twitter.

Ειδικότερα στην ανάρτηση της η Πρόεδρος αναφέρει:  Συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά για τη συμμετοχή του στον τελικό του #rolandgarros, την πρώτη για αθλητή μας, αποτέλεσμα σπουδαίου ταλέντου και σκληρής δουλειάς. Είμαστε περήφανοι για τον Στέφανο και για τη Μαρία Σάκκαρη, που χαρίζουν μεγάλες στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε ότι βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο του τένις παγκοσμίως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Με την παρουσία του ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Roland Garros απέδειξε ότι βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο του τένις παγκοσμίως. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο twitter.

«Στέφανε ήσουν συγκλονιστικός. Σήμερα κέρδισες την αναγνώριση, την καταξίωση και μία θέση ανάμεσα στους κορυφαίους. Και μόνο η συμμετοχή σου σε έναν τελικό Grand Slam είναι ένα τεράστιο και μοναδικό επίτευγμα. Σύντομα η κορυφή θα είναι δική σου», ανέφερε.

Το δικό του συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Στέφανο Τσιτσιπά, έστειλε μέσω των social media ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Αναλυτικά: «Η προσφορά του Στέφανου Τσιτσιπά στον αθλητισμό μας είναι ήδη τεράστια:
-Πρότυπο δεκάδων χιλιάδων παιδιών που ονειρεύονται να του μοιάσουν
-Mόνο αρχή ο τελικός του Roland Garros για πολλά Grand Slam που θα κατακτήσει στο άμεσο μέλλον.
Παγκόσμιε Στέφανε, σε ευχαριστούμε».

Στο μεταξύ, το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ, εκ μέρους ολόκληρης της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Θερμά συγχαρητήρια Στέφανε για τον μεγάλο άθλο σου  στο Roland Garros. Αξίζουν επίσης συγχαρητήρια στην Οικογένειά σου και στην Ομάδα που σε υποστηρίζει. Το όνειρό σου γίνεται πραγματικότητα! Λίγα σκαλοπάτια σε χωρίζουν από την κορυφή. Καλή συνέχεια Στέφανε και στο Wimbledon!»

Ο Πρόεδρος της ΕΦΟΑ κ. Δημήτρης Σταματιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι η πρώτη φορά που το Ελληνικό Τένις, φαίνεται να μην έχει όρια προς τα πάνω. Είμαι βέβαιος ότι, σύντομα θα γευτούμε πρωτόγνωρες χαρές και περηφάνεια. Μπράβο Στέφανε!»

Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Προετοιμασίας κ. Σπύρος Ζαννιάς & Αντιπρόεδρος της Tennis Europe έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Ελληνικό Τένις εδραιώνεται στην κορυφή. Στο Τόκιο δύο ελληνόπουλα ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη θα εκπροσωπήσουν τη Χώρα μας σε τρία αγωνίσματα,  μονό ανδρών, μονό γυναικών και μεικτό διπλό. Είμαι βέβαιος ότι κι εκεί θα πανηγυρίσουμε μετάλλιο και την Ελληνική Σημαία να κυματίζει.»