Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Ελασσόνα

  

 Άσχημες μνήμες από τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου ξύπνησε Σεισμός  μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 18:56 της Τρίτης στην Ελασσόνα και που έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές όπως τα Τρίκαλα, η Λάρισα, ο Βόλος ακόμη και στη Βέροια και στη Λαμία..

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 14 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,7 χιλιόμετρα.

Είναι ενδιαφέρον πως μια σειρά από ασθενέστερες σεισμικές δονήσεις καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή από νωρίς το μεσημέρι, σύμφωνα πάντα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Για τον σεισμό στην Ελασσόνα  ο διευθυντής ερευνών σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος  τόνισε πως «είναι δυνατός μετασεισμός του σεισμού του περασμένου Μαρτίου και προέρχεται από την ίδια σεισμική περιοχή».

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια, δεν έχει κάτι το ανησυχητικό». Επίσης ξεκαθάρισε πως «δεν θα μας εκπλήξει ακόμη και αν ένας μετασεισμός φτάσει ακόμη και 5 Ρίχτερ» και πως «το φαινόμενο το μετασεισμών θα διαρκέσει μήνες ακόμα».