Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Superleague: Η φιέστα τίτλου στο «Καραϊσκάκης» και η τελευταία ελπίδα στο «Βικελίδης»

Ολυμπιακός: Έχει λόγους να θέλει τη νίκη επί του ΠΑΟΚ πριν από τη φιέστα 

Τα play off της Superleague συνεχίζονται με την 9η αγωνιστική τους. Τα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και Άρης – Παναθηναϊκός ξεχωρίζουν για συγκεκριμένους λόγους.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τη φιέστα του 46ου πρωταθλήματος, στο Καραϊσκάκης, αλλά πριν από αυτήν (19.30) θέλει τη νίκη επί του ΠΑΟΚ

Τη μεγάλη γιορτή για το 46ο πρωτάθλημα περιμένουν στον Ολυμπιακό, όμως, αυτό ισχύει για τον κόσμο. Για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του προτεραιότητα έχει το ματς με τον ΠΑΟΚ. Φυσικά και θέλουν να γιορτάσουν, φυσικά και περιμένουν αυτή τη στιγμή μετά από μία πολύ δύσκολη και απαιτητική σεζόν, αλλά πρώτα απ' όλα θέλουν να πάρουν και τη νίκη.

Για τους πειραιώτες το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μπορεί να μην έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το αντιμετωπίσουν με χαλαρότητα. Το αντίθετο σκοπεύουν να κάνουν σε ένα ματς που το θέλουν για πολλούς λόγους.

Ο βασικός είναι για να γιορτάσουν το πρωτάθλημα με την ηρεμία τους και στη συνέχεια για να στείλουν και μήνυμα στον αντίπαλο τους ενόψει του τελικού του Κυπέλλου. Ο Πέδρο Μαρτίνς το δήλωσε, άλλωστε ότι είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και θέλει να το κερδίσει γι' αυτό και ζητάει από τους παίκτες του σοβαρότητα και πίεση από την πρώτη στιγμή.

Στον Ρέντη δεν ξεχνάνε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας και θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι επιθυμούν να συνδυάσουν τη φιέστα για το 46ο πρωτάθλημα με μία νίκη επί του ΠΑΟΚ. Όσον αφορά στην ενδεκάδα ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να παρατάξει ένα σχήμα με νέα πρόσωπα και με βασικούς.

Έκλεισε , στις 16:00, ο σταθμός «Φάληρο» της γραμμής 1 του μετρό, λόγω της διεξαγωγής του αγώνα Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, αλλά και των μετέπειτα προγραμματισμένων εκδηλώσεων στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους ερυθρόλευκους.

Στόχος των Αρχών είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός έξω από το "Γ. Καραϊσκάκης" από φίλους της ομάδας, που θα θελήσουν να πάνε στο φαληρικό γήπεδο για να γιορτάσουν από κοντά την κατάκτηση του τίτλου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού, καθώς υπήρχε και γιγαντοοθόνη έξω από το γήπεδο, ενώ έγινε το αδιαχώρητο σε όλη τη βόλτα του πούλμαν μέχρι τον Πειραιά.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει εκδώσει ανακοίνωση εδώ και ημέρες, ζητώντας από τους φιλάθλους να σεβαστούν τους περιορισμούς, ώστε να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Από την άλλη, όμως, η Θύρα 7 έχει προαναγγείλει πολυάριθμη παρουσία κόσμου από τις 17:00 και μετά...

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Η ΑΕΚ φιλοξενείται απόψε στις 19:30 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» από τον Αστέρα, με την Ένωση να κυνηγάει τους τρεις βαθμούς για να πλησιάσει την 3η θέση και τους Αρκάδες να ψάχνουν ακόμα την πρώτη τους νίκη στα Play Off.. Η ΑΕΚ εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ωστόσο θέλει στα δύο τελευταία παιχνίδια να τερματίσει ακόμα ψηλότερα. Στην Τρίπολη ωστόσο ο Αστέρας περιμένει για την πρώτη νίκη του στα Playoffs και θα είναι δύσκολος αντίπαλος.

ΣΤΟ "ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ"

Ο μεν Άρης με εξασφαλισμένο ευρωπαϊκό εισιτήριο (τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση που εκκρεμεί) και ο Παναθηναϊκός δίχως Μπόλονι, το ματς στο «Κλ.Βικελίδης» έχει την απόλυτη ελευθερία.  Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», Άκης Μάντζιος, ανακοίνωσε την αποστολή των «κιτρινόμαυρων», από την οποία απουσιάζει ο Κώστας Μήτρογλου λόγω στομαχικών διαταραχών, όπως επίσης και ο Νικόλας Ιωάννου που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο. Αντίθετα, ο Λερίν Ντουάρτε βρίσκεται κανονικά στις επιλογές του Μάντζιου, για πρώτη φορά την φετινή σεζόν, καθώς πέρσι τον Ιούλιο είχε υποστεί ρήξη χιαστού. Ο Ολλανδός δεν αποκλείεται μάλιστα να πάρει χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι και να πραγματοποιήσει έτσι την επανεμφάνισή του στη δράση έπειτα από… 314 ημέρες!

Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και να πάρει το τρίποντο, έτσι ώστε να παραμείνει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και συνάμα να διατηρήσει τις ελπίδες του ακόμα και για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κατάταξη, σε περίπτωση ήττας του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στην αποστολή του Άρη για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό βρίσκονται οι: Κουέστα, Σιαμπάνης, Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Σάκιτς, Μπερτόλιο, Ροζ, Σάσα, Μαντσίνι, Ματίγια, Γκάνεα, Σαντέ Σίλβα, Σούντγκρεν, Μπρούνο, Μπεναλουάν, Ντουάρτε, Δεληζήση, Μάνο, Μπαγκαλιάνη, Μαρτίνη.

Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, παρακολούθησε την τελευταία προπόνηση της ομάδας και μίλησε τόσο με τους παίκτες όσο και το τεχνικό επιτελείο, τονίζοντάς τους πως παρά την εξασφάλιση της θέσης που οδηγεί στο Europa Conference League, ο σύλλογος θα πρέπει να ολοκληρώσει την φετινή σεζόν με θετικές εντυπώσεις και καλές εμφανίσεις.

 Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη για να υπερκαλύψει μια διαφορά έξι βαθμών από τον Άρη. Οι κίτρινοι βρίσκονται κατηγορούμενοι για ένα ζήτημα πλαστογραφίας με την εισήγηση από τους αρμοδίους να είναι για αφαίρεση έξι βαθμών, η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί για την κατηγορία αυτή. Αυτή τη στιγμή, οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στο +7 και… βολεύονται και με ισοπαλία.

Το πρόγραμμα της ημέρας με τα ματς να κάνουν «σέντρα» στις 19:30

Άρης – Παναθηναϊκός

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ