Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0: Θα τα πουν ξανά στο ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0: Θα τα πουν ξανά στο ΟΑΚΑ (goal)

 Ο Ολυμπιακός στη γιορτή για το 46ο πρωτάθλημα νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ χάρη σε γκολ του Μασούρα στο 32'. Δοκάρι είχε ο Ανδρούτσος στο 39' και ο Μπουχαλάκης στο 90+1.  

Ήταν ένα ματς που δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο και δεν ήταν εύκολο για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στις απαιτήσεις του αγώνα, αφού το μυαλό όλων ήταν στη φιέστα που θα ακολουθούσε. Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες χάρη σε ένα εκρηκτικό τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο νίκησαν 1-0 τον ΠΑΟΚ και πανηγύρισαν όπως ήθελαν την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 32' ο Μασούρας, ενώ στο 39' ο Ανδρούτσος είχε δοκάρι και ο Μπουχαλάκης στο 90+1 στάθηκε εξίσου άτυχος. Πάντως οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 22 Μαΐου όταν στο ΟΑΚΑ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Σαν πρόβα τελικού αντιμετώπισε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Πέδρο Μαρτίνς και αυτό μαρτυράει η ενδεκάδα που παρέταξε. Επανέφερε το 3-4-3 έχοντας στο αρχικό του σχήμα όλους τους βασικούς του ποδοσφαιριστές θέλοντας προφανώς να τους δώσει ρυθμό ενόψει της αναμέτρησης του επόμενου Σαββάτου στο ΟΑΚΑ. Από την άλλη ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε ξανά τον ΠΑΟΚ με 3-4-3, αλλά αντιμετώπισε διαφορετικά το παιχνίδι. Άφησε εκτός ενδεκάδας αρκετά από τα βασικά του στελέχη θέλοντας να τους προφυλάξει ενόψει του τελικού του Κυπέλλου.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν αρκετά ορεξάτοι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και στο 4' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κρμέντσικ που εκμεταλλεύτηκε την κακή εκτίμηση του Σεμέδο, αλλά ο Σα τον σταμάτησε. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειξε στο ξεκίνημα να έχει βάλει στο "σημάδι" τη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού. Από αριστερά με τον Τζόλη και τον Μπάμπα εκδήλωνε κατά κύριο λόγο της επιθέσεις του ο ΠΑΟΚ σε μία προσπάθεια να αιφνιδιάσει τους Πειραιώτες. Οι γηπεδούχοι στο 8' έχασαν λόγω τραυματισμού τον Σωκράτη, όμως, ο Μαρτίνς δεν άλλαξε το σχήμα, αφού στο ματς μπήκε ο Καμαρά και ο Εμβιλά έπαιξε δίπλα σε Σεμέδο και Χολέμπας. Ο ΠΑΟΚ έχοντας ψηλά τις γραμμές του έψαξε μπαλιές στην πλάτης της άμυνας του Ολυμπιακού και στο 19' έχασε κι άλλη ευκαιρία με τον Τζόλη.

Στο διάστημα που ο ΠΑΟΚ έδειχνε καλά διαβασμένος ο Ολυμπιακός έψαχνε να βρει επιθέσεις από την αριστερή του πλευρά με τον Ρέαμπτσιουκ και τον Μπρούμα. Παρόλα αυτά οι καλύτερες στιγμές που είχε ήταν κάποια μακρινά σουτ και ένα άτσαλο του Ελ Αραμπί μέσα από την περιοχή. Από το 25' και μετά η εικόνα του ματς άλλαξε. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο γήπεδο. Ανέβασε τις γραμμές του και πήρε την κατοχή της μπάλας με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να εμποδίσει την καλή κυκλοφορία. Ο Ελ Αραμπί έκανε τρομερή δουλειά στο γήπεδο παίζοντας έξω από την περιοχή και φτιάχνοντας φάσεις. Κάπως έτσι στο 32' ο Μαροκινός βρήκε ωραία τον Μασούρα και εκείνος με σουτ έκανε το 1-0. Το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Ολυμπιακό να έχει πολύ ένταση στο παιχνίδι του και να βάζει στα σχοινιά τον ΠΑΟΚ. Για ένα δεκάλεπτο η πίεση που δέχτηκε ο Πασχαλάκης ήταν μεγάλη, αλλά πότε οι σωστές του αντιδράσεις και πότε το δοκάρι (39' Ανδρούτσος) κράτησαν το σκορ στο επίπεδο του 1-0 με το οποίο οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο και πήρε την κατοχή της μπάλας. Ήταν η ομάδα που έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να ψάξει ένα ακόμα γκολ για να "κλειδώσει" τη νίκη. Οι Πειραιώτες έκλεισαν στο μισό γήπεδο τον ΠΑΟΚ και με υπομονή έψαχναν το γκολ. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς άσκησαν πίεση στους αμυντικούς του "Δικεφάλου" και σε πολλές περιπτώσεις τους υποχρέωσαν σε εύκολα λάθη κοντά στην περιοχή του Πασχαλάκη. Μία τέτοια φάση έγινε στο 59' με τον Μπρούμα να επωφελείται, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ.

Στο 60' ο Γκαρσία αποφάσισε να βάλει στο ματς τους Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, αλά και πάλι δεν φάνηκε να αλλάζει κάτι στον αγωνιστικό χώρο. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και να την κυκλοφορήσει. Γενικά, πάντως, ο ρυθμός του αγώνα στην επανάληψη δεν είχε καμία σχέση με ότι συνέβη στα πρώτα 45 λεπτά. Ήταν ελάχιστε οι καλές στιγμές, οι προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές προσώπων και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε με καλύτερη στιγμή το δοκάρι του Μπουχαλάκη στο 90+1.

Ολυμπιακός: Σα - Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (8' Καμαρά), Χολέμπας - Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης - Μασούρας (67' Φορτούνης), Μπρούμα (67' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (77' Χασάν)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης - Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης (76' Κρέσπο) - Λύρατζης (46' Μιχάι), Μπάμπα, Ντάγκλας, Τσιγγάρας - Τζόλης (76΄Κωνσταντέλιας), Ουάρντα (60' Ζίβκοβιτς), Κρμέντσικ (60' Σφιντέρσκι).