Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Eurovision 2021: Έφτασε η ώρα για το «Last Dance» και τη Στεφανία

 Eurovision 2021: «Last Dance» για τελικό – Απόψε η μάχη της Στεφανίας

Στις 22.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ο Β’ Ημιτελικός της Eurovision. Σήμερα διαγωνίζεται η Ελλάδα με τη Στεφανία Λυμπερακάκη και το τραγούδι «Last Dance».

Η 18χρονη ταλαντούχα τραγουδίστρια, που ολοκλήρωσε με επιτυχία και τις δύο πρόβες της, θα εμφανιστεί σήμερα και θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου, όπως αυτό που πήρε την Τρίτη η Κύπρος με την Ελενα Τσαγκρινού και το «El Diablo». Η Στεφανία θα ανέβει στη σκηνή φορώντας μια ολόσωμη κολλητή φόρμα σε αποχρώσεις του μoβ διά χειρός Βρεττού Βρεττάκου, που

αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως το ρούχο είναι εμπνευσμένο «από την K-pop με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες λάμψεις», είναι κεντημένο με 250.000 κρύσταλλα Swarovski, ενώ χρειάστηκε 2,5 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Θηλυκότητα

Οσο για το μοβ χρώμα, απαντά ότι ταιριάζει με τα χρώματα της νεαρής τραγουδίστριας, ειδικά με τα μάτια της. Σύμφωνα με τον Ελληνα σχεδιαστή, η ολόσωμη φόρμα της Stefania «αναδεικνύει τη θηλυκότητά της, σεβόμενη όμως την ηλικία της και παραπέμπει λίγο στη δεκαετία του 1980. Εχει αρκετά κοψίματα για περισσότερη θηλυκότητα. Τα κρύσταλλα του συγκεκριμένου ρούχου δημιουργούν μαξιμαλιστική πολυτέλεια και είναι σχεδιασμένο ειδικά για το διαγωνισμό της Eurovision».

Το φαβορί

Στον Β’ Ημιτελικό, η Ελλάδα θα εμφανιστεί 4η, ενώ σε αυτόν τον ημιτελικό θα δούμε να εμφανίζεται προτελευταία και η Ελβετία με τον Gjon’s Tears και το τραγούδι «Tout l’Univers», που θεωρείται φαβορί. Επίσης, σε αυτόν τον ημιτελικό δικαίωμα ψήφου έχουν οι χώρες που συμμετέχουν στον ημιτελικό αυτόν, μαζί με τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

Χθες και οι δεκαεπτά χώρες συνολικά που συμμετέχουν είχαν μια ολοκληρωμένη πρόβα, η οποία θα κινηθεί σε πραγματικό χρόνο και θα χρησιμοποιηθεί σαν back-up σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος αύριο. Τη χθεσινή πρόβα παρακολούθησαν οι κριτικές επιτροπές των δεκαεπτά χωρών που διαγωνίζονται στον Α’ Ημιτελικό, καθώς και εκείνες της Ισπανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες θα ψηφίσουν και στον αυριανό ημιτελικό μέσω televoting.

Στοιχήματα

Οπως στον Α’ έτσι και στον Β’ ημιτελικό, τα στοιχήματα έχουν πάρει «φωτιά». Συγκεκριμένα και μετά τον Α’ Ημιτελικό, από τα μεσάνυχτα η Ουκρανία, με το τραγούδι «Shum», ενθουσίασε άπαντες και πλέον από εκτοξεύτηκε στην 4η θέση με απόδοση έως και 13. Πάντως, στην πρώτη θέση των στοιχημάτων ως προς την υπόθεση «βραβείο της Eurovision 2021» είναι η Ιταλία με απόδοση έως και 3,75 και ακολουθούν η Γαλλία με απόδοση έως και 4,60 και η Μάλτα με απόδοση έως και 6.

Το «Last Dance» της Ελλάδας δεν συμπεριλαμβάνεται από τις στοιχηματικές μέσα στα μεγάλα φαβορί για νίκη στον τελικό, καθώς με απόδοση 31,00 βρίσκεται στην 8η θέση της σχετικής λίστας. Πιθανό θεωρείται ωστόσο η Στεφανία να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα, κάτι που προσφέρεται σε απόδοση 1,50, ενώ να σημειωθεί πως η Ελλάδα είναι το δεύτερο φαβορί για καλύτερη βαλκανική χώρα, με τη Βουλγαρία να έρχεται πρώτη στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Τσαγκρινού: «Η Στεφανία θα περάσει στον τελικό της Eurovision»

Η εκπρόσωπος της Κύπρου, Έλενα Τσαγκρινού, έχοντας μόλις τελειώσει ένα τουρ στην πόλη του Ρότερνταμ μίλησε για την προετοιμασία για τον τελικό του διαγωνισμού.

«Πήγαν όλα καλά η πορεία μας ήταν ανοδική. Ανεβαίναμε σταδιακά. Ο στόχος για κάθε καλλιτέχνη είναι πάντα υψηλός. Εύχομαι να πάμε καλά. Το τραγούδι μας το αγαπάει πολύ ο κόσμος» ανέφερε για την εμπειρία του ημιτελικού.

«Θεωρώ ότι η Στεφανία θα περάσει σίγουρα στον τελικό, είναι εξαιρετική της εύχομαι κάθε επιτυχία. Της δίνω δύναμη κι αγάπη. Ελπίζω κι εύχομαι να πάει καλά. Είμαστε σε διαφορετικούς ημιτελικούς γι αυτό δεν έχουμε συναντηθεί. Έχει άλλες ώρες πρόβα» τόνισε στέλνοντας τις θερμότερες ευχές της για την εκπρόσωπο της Ελλάδας.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟΝ Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

 Σαν Μαρίνο

Εσθονία

Τσεχία

Ελλάδα

Αυστρία

Πολωνία

Μολδαβία

Ισλανδία

Σερβία

Γεωργία

Αλβανία

Πορτογαλία

Βουλγαρία

Φινλανδία

Λετονία

Ελβετία

Δανία